REHAU'nun NEA Smart 2.0 gibi akıllı çözümlerinin bir evin ısıtmasını optimize etmek için UFH sistemleriyle birlikte çalıştığını anlatan REHAU Bina Çözümleri Teknik Bölümü Müdürü Ferhat Saraç, akıllı teknolojinin faydalarının ısıtma sistemleriyle bitmediğini, NEA Smart 2.0 gibi sistemlerin mümkün olan en iyi performans, maliyet verimliliği için ısıtma ve soğutma gereksinimlerini düzenleyip optimize ederek yakın gelecekte diğer sıcaklık kontrol sistemlerine esneklik sunacağını kaydetti. 
 Sürdürülebilir inşaat ve modernizasyon için ileriye dönük ve bütünsel çözümler sunan REHAU, akıllı ev sistemlerinde trendleri belirliyor.  Enerji verimli yapı, yenilenebilir enerjilerin kullanımı ve su yönetimi gibi konular üzerine odaklanan REHAU, tüketicilere daha fazla konfor, daha fazla boş alan ve daha yüksek yaşam kalitesi sunuyor. Binaların ısıtma yöntemlerinin yıllar içerisinde geliştiğini ve daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlediğini  belirten REHAU Bina Çözümleri Teknik Bölümü Müdürü Ferhat Saraç, akıllı kontrol sistemlerinin, tüketiciler arasındaki popülaritesinin katlanarak artmasıyla, ısıtma endüstrisinin gelişiminin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini ifade etti. 

Son yıllarda akıllı ev teknolojilerinin dünya çapında oldukça popüler olduğuna dikkat çeken Ferhat Saraç, “ Internetin ve  akıllı telefonların sürekli olarak gelişmesi ile  akıllı ev pazarı muazzam bir şekilde büyüyor. Tüketiciler enerji tasarrufu yapmalarına yardımcı olacak ve daha fazla rahatlık ve konfor sağlayacak bu yenilikçi teknolojinin ülke genelinde uygulanmasını bekliyor. Bu nedenle inşaat firmaları üzerinde çalıştıkları konut projelerindeki verimli ısıtma sistemlerinin bir parçası olarak akıllı kontrolleri dikkate almalıdır”. 

“AKILLI SİSTEMLER VERİMLİ ISITMA ÇÖZÜMÜ İLE BİRLİKTE KULLANILMALI”

Akıllı kontrollerin çok sayıda ev işlevini optimize edebilmesine rağmen, tam potansiyellerine ulaşmak için verimli ısıtma çözümü ile birlikte çalışması gerektiğinin altını çizen Saraç, yerden ısıtmanın akıllı kontrollerle birlikte kullanıldığında herhangi bir alanı ısıtmak için hızla daha uygun ve tercih edilen bir sistem olduğuna dikkat çekti. REHAU Bina Çözümleri Teknik Bölümü Müdürü Ferhat Saraç sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde konutlardaki alan ısıtma gereksinimleri artık her zamankinden daha farklı. İster mevcut bir mülk içinde bir yenileme projesi, ister yeni bir konut geliştirme projesi olsun, yükleniciler her kullanıcının taleplerini karşılayabilecek bir ısıtma çözümü seçmeli. Akıllı kontrollerin esnekliği, bu değişen ısıtma gereksinimleriyle ilişkili karışıklıkları çözmeye yardımcı olabilir. Bunu UFH gibi verimli bir alan ısıtma yöntemiyle birleştirdiğinizde her oda, her bir kullanıcının tam gereksinimlerine göre ısıtılabilir. Ayrıca bu çözüm, binanın ısıtma gereksinimleri ve bina sakinlerinin alışkanlıklarına göre optimize edilerek genel enerji tüketimini düşürülebilir. Enerji tüketimini azaltarak ve alan ısıtmayı optimize ederek, son kullanıcının enerji faturaları ve karbon ayak izi azaltılabilir”. 

Akıllı teknolojiyi kurmanın göz korkutucu ve karmaşık görünebileceğini ifade eden Saraç, bununla birlikte, çoğu sistemin kurulum kolaylığı, esneklik ve uyarlanabilirlik göz önünde bulundurularak tasarlandığını böylece tesisatçıların akıllı kontrolleri herhangi bir eve etkili bir şekilde uygulayabildiğine dikkat çekti. Bu akıllı cihazların internet bağlantısı, müteahhitlere servis için kurulu sistemlere uzaktan erişim de dahil olmak üzere bir dizi başka olasılık sağlar. Son kullanıcının izniyle, sistem verilerine özel uygulamalar aracılığıyla da erişilebilir. Bu da daha sezgisel bakım, zamandan tasarruf sağlar ve müşteri memnuniyetini artırır”. Bina sakinlerinin konumunu belirleyerek odalarını buna göre ısıtan geofencing gibi teknolojilerle, REHAU'nun NEA Smart 2.0 gibi akıllı çözümlerinin bir evin ısıtmasını optimize etmek için UFH sistemleriyle birlikte çalıştığını anlatan REHAU Bina Çözümleri Teknik Bölümü Müdürü Ferhat Saraç, akıllı teknolojinin faydalarının ısıtma sistemleriyle bitmediğini, NEA Smart 2.0 gibi sistemlerin mümkün olan en iyi performans, maliyet verimliliği için ısıtma ve soğutma gereksinimlerini düzenleyip optimize ederek yakında diğer sıcaklık kontrol sistemlerine esneklik sunacağını kaydetti.