Salgın, deprem gibi durumlarda yeni yapıların çok hızlı bir şekilde yapılmasına ihtiyaç duyulabiliyor. İnşaat yapımının hızlanmasında iskele sistemlerinin önemi nedir? Firmanız sistemlerinin iş yapım hızına katkısı nedir?

İskele, bir yapının inşası aşamasının olmazsa olmazlarındandır. Bilindiği gibi inşaat sektöründeki ölümlü kazaların çok büyük kısmı çalışanın yüksekten düşmesi ile gerçekleşmektedir. Bu olumsuz durumun içinde, standartlara uygun olmayan malzeme ile standartlara uygun olmayan şekilde kurulmuş iskelelerin payı oldukça fazladır. Rezidans ve benzeri yüksek yapılarda sertifikalı malzememiz ve profesyonel ekibimiz sayesinde kuruduğumuz iskelelerin, yükseklikten bağımsız olarak aynı stabilite ve güvenlikte olması işin güvenli ve hızlı bir şekilde yapılmasını mümkün kılmaktadır. Bir inşaat projesinin sorunsuz olarak ilerleyebilmesinin yolları arasında inşaatın iş yapılacak noktalarına güvenli bir şekilde ulaşabilmek ve o bölgede güvenli bir şekilde çalışabilmekten geçer. Bu da hız anlamına gelir. Yine bu tip projelerde müşterimizi, malzeme stok ve personel istihdamı yükünden kurtararak ana işine odaklamasını sağlamak sunduğumuz hız ve kalite artırıcı avantajlardandır.

Yaz aylarının gelmesi ile mevcut yapıların cephe ve çatılarında yenileme çalışmaları artıyor. Bu çalışmalara hangi ürünlerinizle nasıl bir fayda sağlıyorsunuz?

Konut ve benzeri binaların cephesinde kullanılan ve cephe iskelesi diye tabir ettiğimiz TSE sertifikalı ürünler yapıların cephe yenileme çalışmalarında güvenle kullanılabilirler. Tabi ki iskelenin sertifikalı, eğitimli profesyoneller tarafından kurulması kaydıyla. Yine çatı yenileme çalışmalarında mevcut iskelelere makaslı iskele sistemleri monte ederek, çatı bölgesinde güvenli çalışabilme platformları oluşturabilmekteyiz.