SYLVANA İSTANBUL VİLLALARINA BÜYÜK İLGİ SYLVANA İSTANBUL VİLLALARINA BÜYÜK İLGİ

200'den fazla firmanın katıldığı mühendisler, müteahhitler, mimarlar, tesisatçıların dahil olmak üzere çeşitli tedarikçiler ve profesyonelin ziyaret ettiği bu önemli fuara İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Metin DURUK ve Zeki POYRAZ,  İSİB’i temsilen katıldı. İSİB standında toplam 35 kişilik delegasyon ile Türk İklimlendirme Sanayi ürünleri hakkında fuar katılımcılarına bilgi aktarıldı. Fuara Türkiye’den 16 Türk firma iştirak etti. Firmalarımızın bir kısmı görüşmelerini ve toplantılarını İSİB standında gerçekleştirdi. 
Fuarın süresince İSİB Yönetimi ve profesyonelleri stantta ağırladıkları Hindistan, Pakistan, Mısır, Ürdün’den gelen ASHRAE temsilcileri ile iş birliği ve sektörün gelişimi konusunda toplantılar yaptı.

“16 FİRMA İLE KATILDIĞIMIZ EGYPT HVAC-R EXPO FUARINI BAŞARIYLA TAMAMLADIK”

Uluslararası düzeyde ısıtma, havalandırma, iklimlendirme, soğutma, ısı yalıtımı ve enerji konularında bölgenin en önemli fuarlarından biri olan EGYPT HVAC-R EXPO’nun dünyanın dört bir yanından binlerce profesyonel ziyaretçi, endüstri alıcısı ve karar vericiyi bir araya getirdiğini söyleyen İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Duruk şunları söyledi: “Mısır ve Orta Doğu iklimlendirme pazarındaki var olan ve potansiyel müşterilerle ihracatçılarımız arasında köprü kurmak vizyonu ile milli katılım organizasyonu düzenlediğimiz EGYPT HVAC-R EXPO fuarını başarılı bir şekilde tamamladık. Fuara 16 firma ile katıldık. Katıldığımız firmaların hepsi fuardan çok memnun kaldı. Türk İklimlendirme Sektörü, Mısır’ın ithalatından aldığı yaklaşık yüzde 8’lik pay ile 4. sırada bulunuyor. Mısır firmalarının Türk firmalarına bakış açıları çok yüksek. Mısırlı mühendisler, taahhüt firmaları yetkilileri ve satıcılar ürünlerimize çok ilgi gösterdiler. Türk ürünlerini Avrupa seviyesinde ürün gamı olarak görüyorlar. Çin ve benzeri ülkelerle karşılaştırmıyorlar. Bu üst düzey teknolojik ürünlerin Türkiye’den gelmesini Mısır’daki tüketiciler de çok istiyor.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI BÜYÜK AVANTAJ

Mısır’da tüm sektörlerde çok ciddi bir yatırım atağı var. Bununla birlikte Türkiye’nin en büyük avantajlarından biri de Mısır ile serbest ticari anlaşmasının bulunması. Gümrüksüz olarak mallarımızı gönderebiliyoruz. Türkiye’den katılan firmalar gelecek yıl yapılacak aynı fuara yeniden katılacaklarını ilettiler. Benim düşüncem gelecek yıl 25-30 firma ile bu fuara katılacağız. Bu arada fuar sırasında Ashrea Kahire Chapter’dan da çok yakın ilgi gördük. Ashrae’nin gelecek dönem başkanı Farooq Mehboob oradaydı. Kendisi ve bağlı ekipleri ile bir araya geldik. Bizleri çok üst düzeyde ağırladılar. İSİB olarak sektörümüz firmalarını fuar süresince standımızda ağırlamaktan ve görüşmelerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk.”