Kuzey Afrika alım heyeti programı kapsamında 23 Şubat’ta İstanbul Lazzoni Hotel’de yapılan organizasyona Fas, Tunus, Cezayir, Mısır ve Libya gibi ülkelerin içinde bulunduğu Kuzey Afrika bölgesinden 46 firmadan 61 profesyonel ve iş insanı yer aldı. 

Türk İklimlendirme Sektöründen ise 59 yerli firmanın da yer aldığı program kapsamında Türk ve yabancı heyetler arasında B2B toplantıları düzenlendi.

BOYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: PAİNTİSTANBUL & TURKCOAT FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI BOYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: PAİNTİSTANBUL & TURKCOAT FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İSİB Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Şanal, alım heyeti programı kapsamında yapmış olduğu açıklamada, pandeminin etkisinin azalmasıyla yüz yüze toplantılara tekrar başladıklarını belirterek, şöyle devam etti: "2021 yılının ikinci yarı yıl itibariyle fiziki programları yapmaya başladık. Kuzey Afrika alım heyeti programı ile birlikte sektör açısından salgın sonrası dönemde en yüksek katılımlı yabancı heyet Türkiye'ye geldi. Kuzey Afrika alım heyeti programı için gelen firmaları büyüklüklerine, ticaret hacimlerine, uluslararası kaynaklardan aldığımız ithalat ve ihracat rakamlarına ve sektör analizlerine bakarak seçtik. Bununla birlikte Türkiye İklimlendirme Sektörünün tüm Afrika'daki hacminin artırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde Güney Afrika bölgesinden de alım heyeti programı yapmayı planlıyoruz."  

Şanal, bu alım heyetini Türkiye’ye getirmenin sektör için global ölçekte önemli olduğunu belirterek açıklamasını şöyle noktaladı:

"Biz, tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ederek sektörün gücünü anlatmak adına global bir kapsayıcılık vizyonu ile hareket ediyoruz. Bizim sektör olarak meclisimizle, derneklerimizle ve tüm dinamiklerimizle güzel bir birlikteliğimiz ve ahengimiz var. İSİB'in kuruluşuyla birlikte biz bu ahengi yurt dışına taşımaya başladık. Yurt dışında beraber hareket edebilme kültürünü geliştirdik. Daha önce böyle bir tecrübemiz yoktu herkes münferit hareket ediyordu. Ama baktığınızda şu anda 46 ayrı firmadan ziyaretçinin de gelip burada Türk firmalarla ikili iş görüşmeleri yapması bizim Kuzey Afrika ölçeğinde gücümüzü göstermemiz ve güzel bir algı oluşturmamız anlamına geliyor. Bunu tüm Dünya’da yapabilmek adına faaliyetlerimize kesintisiz devam edeceğiz."