2020 yılını hem sektörünüz hem de firmanız açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Küresel bir salgına dönüşen Covid-19 virüsüyle birlikte 2020 yılı, dünyamız ve Türkiye için farklı bir sene olarak tarihe geçecektir. 2020 yılında bir önceki yıla göre toparlanması beklenen inşaat sektörü de birçok sektör gibi salgından maalesef olumsuz etkilendi. Yaşanan bu zor süreçte Entegre olarak ise, üretim faaliyetlerimize devam ettik. İş süreçlerimizi aksatmadan, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza yönelik sorumluluklarımızı yerine getirdik. Stratejimizi, sürdürülebilir hizmet ve müşteri sayımızı artırmak üzerine kurduk. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında satışlarımız, çoğu sektörde olduğu gibi azaldı. Ancak yeni normal ile birlikte Haziran ayından itibaren bir önceki yılın satışlarının üzerine çıktık. İhracatımızı önemli ölçüde artırdık. Haziran- Ağustos ayları arasında kamu bankalarının konut alımını teşvik eden düşük vade oranlarıyla verdikleri krediler sayesinde artan konut satışları, mevcut stokların erimesini destekleyerek sektörümüz için olumlu bir etki yarattı. 
Enerji verimliliğinin sağlanmasında ısı yalıtımın önemi nedir?  Entegre Turuncu Paket (TP) enerji verimliliğine nasıl bir fayda sağlıyor?
Isı yalıtımının enerji verimliliğini ve yapıların dayanım ömrünü artırmada çok önemli bir rolü bulunmaktadır. Kışın ısınma yazın da soğutma için harcadığımız enerjiyi azaltarak, daha konforlu bir ortam ve maliyet avantajı sunar. Entegre Turuncu Paket ile daha az enerji kullanarak ısıtma ve soğutma sağlanması ile çevre kirliliğinin azaltılmasına yardımcı oluyoruz. Astardan yapıştırma ve sıva harçlarına, EPS’den taşyünü, dübel, file ürünlerine kadar ısı yalıtımı için gerekli olan her şeyi Turuncu Paket ile sunuyoruz. Sektörün ihtiyaçlarını bilerek en doğru ürünleri bir araya getirdik. Kendi ürettiğimiz ürünleri piyasada üretilen kaliteli ürünlerle birleştirerek tek bir marka altında topluyoruz, aslında bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Ürün ne kadar kaliteli olursa olsun doğru malzeme, doğru detay ve doğru uygulama çok önemlidir. Entegre Turuncu Paket sistemimiz Avrupa Teknik Onay kuruluşu ‘’EOTA’’ tarafından verilen ETAG 004 Belgesine sahiptir. Alınan bu belge ile Turuncu Paket sistemimiz “EOTA” (Avrupa Birliği Teknik Organizasyonu) tarafından belgelendirilmiş oldu.  

Mevcut Binalarda Enerji Kimlik Belgesi alımı zorunlu kılındı. Bu durum sektörü nasıl etkiliyor?

Sektörü olumlu yönde etkilemektedir. Yapılan yapılarda Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu hale getirildi. Mevcut yapılarda da yenilemeye gidilmesi sektörü hareketlendirecektir.
Türkiye’de yaklaşık 5 milyon konutun yalıtım ihtiyacı bulunduğu yönünde bilgi mevcut. Belgeyi alabilmek için gerekli şartların sağlanması adına kaliteli ve doğru malzemenin en doğru şekilde uygulanması gerekmektedir. Bu belgenin aynı zamanda alım satımlarda dairenin raiç bedelinin değer kazanmasında olumlu bir etkisi olacaktır. Bu gibi sebeplerle ısı yalıtım ürünlerinin satışlarında hareketlenme yaşanmaktadır. 

2021 yılında hangi konulara odaklanacaksınız, planlarınız neler?

Yeni ürünlerle ilgili çalışmalarımız da hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılı vizyonumuz, dijital dönüşüm ile başlayan değişimimizi sürdürerek sektörün geleceğine yön vermek ve sektördeki gelişmeleri takip ederek yüksek kaliteli, yenilikçi ürünler üretmeye devam etmektir. 2021 yılının, ülkemiz ve sektörümüz için toparlanma yılı olacağını düşünüyorum.