Duru Beytepe, kullanıcısına konfor sağlayacak birçok detayın düşünüldüğü bir proje. Peyzaj alanlarından sosyal donatılara kadar her konuda fark yaratmada iddalı olan projeyi, Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal ile konuştuk. 


Duru Beytepe projesinin yatırım değeri ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Başkent’in gözde yerleşim yerlerinden Beytepe’de hayata geçirilen Duru Beytepe, kaliteli yaşamın anahtarını sunuyor. Toplamda 47.276 m2’lik arazi üzerine kurulan ve 484 daireden oluşan proje, bünyesinde barındırdığı çocuk oyun alanları, sosyal yaşam alanları ve sağlıklı yaşam alanları ile fark yaratıyor. 484 konuttan oluşan Duru Beytepe, arazi büyüklüğünün yüzde 84’lük kısmının yeşil alan ve peyzaj alanlarına ayrılıyor. 2+1’den 5+1’e kadar sunmuş olduğumuz konut seçeneklerimiz ile vatandaşlarımıza kaliteli bir yaşam sunuyoruz. Projede yer alan çocuk oyun alanları, ağaç ev, güneş meydanı, satranç meydanı, çocuk plajı, evcil hayvan bahçesi ve kuş evleri, meyve bahçeleri, su parkuru, adrenalin ve denge parkuru ile çocuklarımıza doğal oyun alanları sunuyoruz. Siesta köşesi ile ise; hem çocuklara hem de ailelere doğanın içinde dinlenebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Projede yer alan sosyal donatı alanlarının dışında planlanan kütüphane ve etüt merkezi çocukların bireysel yeteneklerini geliştirebilmesine imkân sağlamayı hedefliyoruz. Yazlık sinema ile nostalji rüzgarını yakalarken, organik hobi bahçesi, terapi bahçeleri, aromatik bahçeler, çim amfi, hobi bahçesi alanlarında ise keyifle vakit geçirebileceğiniz alanlar oluşturduk. Bu alanları planlarken aynı zamanda evinize gelecek olan misafirlerinizi keyifle ağırlayabileceğiniz, toplantı odalarını ve davet salonlarını da unutmadık. Yüzme havuzu, masa tenisi salonu, fitnesscenter, spa merkezi ve açık hava spor alanları kalabalıktan uzakta kendisine zaman ayırmak isteyenleri keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Beytepe, aynı zamanda Ankara’nın gelişen lokasyonlarından olduğu için de yatırım değerini katlıyor. Yukarıda sunmuş olduğumuz imkanlar doğrultusunda sadece yerli yatırımcıların değil aynı zamanda da yabancı yatırımcılarında dikkatini çekiyoruz. Özellikle yurt dışından gelerek satış ofisimizi ziyaret eden ve Duru Beytepe ile yakından ilgilenen birçok kişi oluyor. Geride bıraktığımız yılı bu etkenler dâhilinde değerlendirdiğimizde çok başarılı bir satış grafiği yakaladığımızı söylemek yanlış olmaz. 

Enerji, su gibi tüketim alanlarında verimliliği sağlamak önemli. Duru Beytepe projesinde verimliliği artıracak hangi çalışmalar yapılacak?

Enerji verimliliği: Tüm ısıtma ve sıcak su sistemi tek merkezden kontrol edilerek elektrik ve doğalgaz sarfiyatı minimize edilmiştir. Ayrıca dış doğramalarda ve duvarlarda ısı yalıtım değerleri proje kriterlerinin üzerinde sağlanarak enerji kaybı azaltılmıştır. Su Verimliliği: Tüm sitenin ortak su deposu bulunmaktadır. Bahçe sulama sisteminde temel drenajından toplanan su depolanarak kullanılacaktır.

Projenin dış cephe tasarımında nasıl bir yol izleyeceksiniz? 

Dış cephelerde görsellikle  birlikte  ısı, ses ve yangın  yalıtımı kriterlerini üst düzeyde sağlayacak şekilde  8 cm taş yünü  mantolama  ile projesinde belirtilen yerlerde  ısı yalıtımı üzerinde ayrıca kaplama yapılacaktır. 

Projede kullanılacak yapı malzemelerin tercihinde kriteriniz ne olacak?

Projemizde kullanılacak olan malzemelerin seçiminde öncelikle çevre ve kullanıcı dostu olması kriteri aranmaktadır. Ayrıca kullanılacak malzemelerin uzun yıllar özelliğini kaybetmeden hizmet vermesi, fonksiyonel olması aranmaktadır.

Projenin lokasyonu hakkında bilgi verir misiniz?

Projemiz; TED Koleji, Ufuk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, ODTÜ gibi okullara olan yakınlığı ile ön plana çıkmaktadır. Beytepe, aynı zamanda da LÖSEV Lösante Hastanesi, Atatürk Hastanesi ve yeni yapılan Bilkent Şehir Hastanesi gibi sağlık kuruluşlarına da eşit mesafede bulunuyor. Duru Beytepe aynı zamanda Panora ve Gordion AVM’ye de eşit mesafede yer alıyor. Duru Beytepe yeşil alanlarıyla doğanın kalbinde yer alırken aynı zamanda da şehrin merkezinden ayrılmıyor.

Son yıllarda Ankara ve özellikle Beytepe’de konut projeleri artıyor. İnşaat sektörü açısından bölgedeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Beytepe, hayatın merkezinde olan lokasyonu ile fark yaratıyor. Birçok yaşam alanına olan yakınlığı ile adından söz ettiren Beytepe her geçen gün ivme kazanıyor. İnsanlar artık nitelikli bir yaşam içinde yer alırken aynı zamanda da şehrin merkezinde kalmak istiyor.  Çankaya bu anlamda her zaman Başkentlilerin ilk tercihi olmuştu. Çankaya’da yaşanan yoğunluk, insanların otopark sıkıntısı gibi birçok sıkıntı yaşaması farklı arayışlara yönelmelerini sağladı. Bu açığı kapatacak olan semt ise hem lokasyonu hem de yükselen kaliteli projeleri ile Beytepe oldu. Son beş yıl içerisinde yaşanan bu değişim, hem Türkiye hem de Ankara’nın önemli eğitim kurumlarının buralara taşınması ile değerine değer kattı. Beytepe’nin birkaç yıl içerisinde Başkent’in yıldızı olacağı görüşündeyim.