Kurulduğu günden bugüne kadar sürekli artan bir ivme ile büyümesini devam ettiren Özler Kalıp ve İskele Sistemleri’nin çalışmalarının odağında verimlilik var. Hızlı ve ekonomik endüstriyel kalıp ve iskele çözümlerini müşterilerine sunan markanın çalışmalarını, Genel Müdür Berkan Özelci̇ ile konuştuk.

Firmanızın dünden bugüne çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

ÖZLER Kalıp ve İskele Sistemleri, inşaat firmalarına çözüm ortağı olmak amacı ile 1996 yılında İstanbul’da kuruldu. Projelendirme, tasarım, üretim, satış, kiralama, satış sonrası teknik destek, süpervizörlük ve proje müşavirliği hizmetleri vermektedir. Konularında uzman, tecrübeli ve dinamik teknik kadrosuyla, mühendislik, analiz ve raporlarla desteklenmiş hızlı ve ekonomik endüstriyel kalıp ve iskele çözümleri sunmaktadır. ÖZLER, 7.000 metrekaresi üretim 15.000 metrekaresi stoklama alanı olmak üzere toplam 22.000 metrekarelik tesisi ve 150 çalışanı ile müşterilerine hizmet vermektedir. Modern çalışma ortamlarında, iş güvenliğinin sıfır hata ile yürütüldüğü üretim tesislerinde, teknolojiyi kullanarak; otomatik kesme ve delme makinaları, metal işleme merkezleri, robotik ve otomasyon kaynak makinaları, CNC kesme ve bükme makinaları ile kaliteli ürün üretmek için sürekli inovasyonu düşünerek AR-GE yatırımları yapmaktadır. ÖZLER, kurulduğu günden bugüne kadar sürekli artan bir ivme ile büyümesini devam ettirmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında yerli ve yabancı birçok firmaya hizmet vermektedir. Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin gelişmesi ile birlikte Türk müteahhitlerinin gittiği ülkelerde onlara çözüm ortağı olmaktadır. Sağladığı istihdam ve ürettiği katma değer ile milli ihracat hedeflerine katkıda bulunmaktadır.

Hangi ürün ve sistemlerinizle inşaat sektörüne hizmet veriyorsunuz?

TIMBERFORM    :Ahşap Kirişli Kolon ve Perde Kalıbı Sistemleri
RAPIDO & RAPID    : Panel Kalıp Sistemleri
STEELFORM        : Özel Tasarım Sac Yüzeyli Kalıp Sistemleri
OCS            : Mekanik – Hidrolik Tırmanır Kalıp Sistemleri
WINDBOARD    : Mekanik – Hidrolik Rüzgar ve Cephe Koruma Sistemleri
SLABFORM        : Kalıp Altı Taşıyıcı İskele Sistemleri
SLABFLEX        : Kalıp Altı Taşıyıcı Dikme Sistemleri 
UNISCAFF        : Flanşlı Çok Amaçlı İskele Sistemleri
SAFETYSCAFF    : Güvenlikli Cephe İskelesi Sistemleri
FORMDECK        : Malzeme Çıkartma Platformları
SAFETYNET        : Güvenlik Ağı Konsolları
SAFETYBOARD    : Geçici Kenar Koruma Bariyerleri 

İskele ve kalıp sistemlerinizin iş güvenliğine katkısı nedir?

Öncelikle şunu tekrar belirtmek istiyorum, geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz tüm ürünlerin arkasında konusunda uzman geniş bir mühendis kadrosu var. Üretimlerimizde ve uygulamalarımızda mühendisliğin temeli olan 3E kuralını kendimize prensip edindik: 
Estetik, emniyet, ekonomi. Müşterilerimize iş güvenliği kurallarının harfiyen uygulandığı ürünlerimizi, aynı zamanda statik ve ekonomik yönlerini de göz önünde bulundurarak sunuyoruz. Bildiğiniz üzere iş kazalarının artması üzerine devletimiz duruma müdahale etti ve birçok üründe Avrupa EN normlarını TSE desteği ile üreticilere ve kullanıcılara zorunlu hale getirdi. Bizim için fevkalade sevindirici bir durum oldu. Yıllardır yaptığımız AR-GE yatırımlarının ve emeğimizin karşılığını almış olduk. Sıkı denetimler ve bilinçli kullanıcılar sayesinde iş kazalarında ciddi azalma oldu. Bizde son dönemde üniversitelere gidip eğitimler vererek bilinçlenmeyi artırmaya çalışıyoruz.

Yakın zamanda pazara sunduğunuz yeni bir ürününüz oldu mu ya da olacak mı? Hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

ÖZLER için AR-GE dönemsel değil süreklilik arz eden bir süreç. Biz sadece yeni bir ürün geliştirmeye değil aynı zamanda müşterilerimizden gelen geri bildirimler ile mevcut ürünlerimizi daha optimal hale getirmeye odaklandık. Özellikle son dönemde mevcut sistemlerimize hidrolik-otomatik üniteler entegre ederek işçilik maaliyetlerini aşağı çekecek sistemleri müşterilerimizin kullanımına sunduk. Ayrıca ana taşıyıcı sistemi aluminyumdan oluşan kalıp ve iskele sistemleri konusunda AR-GE ekibimiz yoğun bir mesai harcamaktadır. Gelecek bizim…

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

İGA Yeni İstanbul Havalimanı, KIA Kuveyt Yeni Havalimanı, Ataşahir Finans Merkezi, KMO Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Bağlantı Yolları, İzmir – İstanbul Otoyolu Projesi ve Bağlantı Yolları, Adana – Elazığ – Yozgat – Bursa – İkitelli Şehir Hastaneleri, Ankara Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri, Artvin – Rize Yeni Havalimanı ve 1000 lerce projeye hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz.

ÖZLER’in bugüne kadar gerçekleştirdiği işler sağlam ve yüksek kaliteli bir hizmetin ürünü oldu. Birlikte çalıştığı firmalar bu kalitenin yanında, zamanında teslimatla, hızlı geri dönüşlerle, ÖZLER’in farkını yakından gördüler. Türkiye‘nin önde gelen büyük projelerinde ÖZLER sistemleri ile yüzlerce değerli firmayı referansları arasına kattı ve katmaya devam ediyor. Kaliteli ürünü, uygun fiyata, kusursuz bir hizmet ile, zamanında almak ister misiniz?