Endüstri Radyo’da İnşaat ve Malzeme programına konuk olan Kordsa Satış ve Pazarlama Müdürü (İnşaat Güçlendirme İş Birimi) Yasa Kılınç, ile inşaat sektörüne yönelik çözümlerini konuştuk. Kordsa’nın inşaat güçlendirme teknolojileri iş kolunda 2014 yılında piyasaya sunduğu yenilikçi beton güçlendirme malzemesi KraTos ile sektörde fark yarattığını dile getiren Kılınç, KraTos’un düşük karbon salınımı sağlayan çevre dostu bir ürün olmasına dikkat çekti. KraTos’un betona sağladığı yüksek taşıma kapasitesi, esnek yapı kabiliyeti, çatlak kontrolü ile rakiplerinden ayrıştığını ifade eden Kılınç, KraTos markası altında Makro ve Mikro olarak iki grup ürün ile hizmet verdiklerini açıkladı. KraTos’un makro ve mikro sentetik fiber donatılarının, inşaat projelerinde beton güçlendirme uygulamaları için maliyet avantajı, iş verimliliği ve yüksek dayanım sağlama özelliğine dikkat çeken Kılınç, bu özellikleriyle kısa sürede birçok prestijli projede tercih edildiğini aktardı. 

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN İLK YERLİ MAKRO SENTETİK FİBER ÜRÜNÜ

İnşaat güçlendirme teknolojileri alanında; temelini attıkları polipropilen monofilament hattının 2018 yılı Haziran ayında devreye girmesiyle, pazarda rakiplerinden farklılaştıkları kullanımı kolay, uzun süreli dayanım sağlayan ve yüksek performans avantajı sunan yerli ürünlerle ürün yelpazlerinin genişlediğini belirten Kılınç, bugün 3kg/m3 performansa sahip KraTos PP54 Makro ürünleriyle pazarda rakiplerinden ayrıştıklarını söyledi. 

DIŞ PAZARDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

KraTosfiber donatıların, yerli malı belgesini aldığını vurgulayan Kılınç, hem Türkiye’de üretilen ilk yerli makro sentetik fiber ürünü olmasına hem de artık yerli malı belgesine sahip olmasına işaret etti. İnşaat güçlendirme alanında Kordsa, şu anda yoğun olarak Türkiye pazarına hizmet etse de global pazarlara yayılma çalışmaları devam ettiğini söyleyen Kılınç, Türkiye pazarındaki satışlarına ek olarak Brezilya ve İsrail pazarlarında da aktif bir oyuncu haline geldiğini ve de ABD’de devam eden çalışmalarına Endonezya’yı da üçüncü çeyrekte eklediğini sözlerine ekledi.

Kordsa Satış ve Pazarlama Müdürü (İnşaat Güçlendirme İş Birimi) Yasa Kılınç ile radyo söyleşimizi aşağıdkai linkten dinleyebilirisniz.

https://radyo.stendustri.com.tr/kordsa-satis-ve-pazarlama-muduru-insaat-guclendirme-is-birimi-yasa-kilinc-5-ulkede-toplam-12-tesisle-hizmet-veriyoruz/