1997 yılından bu yana faaliyet gösteren İS-KA Kalıp ve İskele, hem ürün kalitesi hem de tecrübesi ile öne çıkan bir marka. Projelendirme aşamasından imalat ve satış sonrası süpervizörlüğe kadar geniş bir yelpazede iskele ve kalıp sistemleri alanında hedef kitlesine çözüm sunan firma, güvenli iskele sistemleriyle projelere avantaj sağlıyor. 

KALİTESİYLE AVANTAJ SAĞLIYOR

Türk Standartları Enstitisü’nün belirlediği standartlara uygun üretilen güvenli iskele sistemleri, yapının dış cephesinde işin yapım sürecini hızlandırırken personelin de güvenli bir ortamda çalışmasına imkan sağlıyor. İS-KA Kalıp ve İskele’nin Genel Müdürü Bülent Acar, “Yasa koyucu, yüksekte çalışmak için kullanılan iskele sistemlerinde belli şartlar arıyor. Üzerinde çalışılacak iskele sisteminin belli bir yük dayanımının olması, işçinin güvenliğini sağlayacak koruyucuların bulunması gibi… Sonuç olarak ortaya“Güvenli iskele” diye bir terim çıkıyor. Bu kurallara uygun tasarladığınız iskele sisteminiz, güvenli iskele sistemleri adı altında adlandırılıyor. Firmamızın mevcut iskele sistemlerini,y önetmeliklerin kriterlerini göz önüne alarak güvenli iskele standartlarına göre tasarladık. Ayrıca tasarlanan ürünün amacına yönelik kullanımı esnasında ortaya çıkabilecek olumsuzlukları simüle eden senaryolar oluşturarak, düzenli olarak kontrolleri hem bizim laboratuvarlarımızda hem de Türk Standartları Enstitisü laboratuvarları tarafından test ve kontrol edilmektedir.” diyor.
Dış cephede kullanılan iskele sistemlerinin kalitesinin personelin iş güvenliği açısından önemine dikkat çeken Acar, “Terim olarak bakıldığında hız ve iş güvenliği birbiri ile neden sonuç ilişkisi içinde ters korelasyon göstererek çalışmaktadır. Maalesef şantiyelerde hızı önlem almadan arttırmaya yönelik davranışların, iş güvenliğini olumsuz etkilediğini, çeşitli kazalara neden olduğunu görmekteyiz. Son beş yılda yüksekte çalışma şartlarını değerlendirdiğimizde inşaat hızının iki katına çıktığını; ancak iş kazalarının dramatik bir şekilde azaldığını gözlemlemekteyiz. Ayrıca boya sisteminden vazgeçerek sıcak daldırma daldırma galvaniz kaplama sistemine geçilmiştir. Bu sayede ürünlerimiz çok daha uzun ömürlü olmaktadır. Ürünlerimizi satın alarak kullanan müşterilerimiz 5 -10 yıl sonra bile malzemelerin ilk günkü değerlerini koruduğunu, herhangi bir paslanma olmadığını görebilmektedir.” şeklinde açıklamada bulundu. 
İS-KA Kalıp ve İskele’nin 1997 yılında İsmail Acarve Kamil Acar tarafından iskele ve kalıp sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulduğunu açıklayan Acar, İstanbul Büyükçekmece’de bulunan fabrikalarında yıllık 3000 ton üretim kapasitesi ile çalıştıklarını belirtiyor. Bir yapının inşasında ihtiyaç duyulacak tüm iskele ve kalıp sistemlerinin üretimini yaptıklarını açıklayan Acar,” Kalıp altı iskele sistemleri, endüstrel perde ve kolon kalıpları, kule tipi kalıp iskelesi - kovanlı iskele sistemi, teleskobik dikme direkler, dış cephe iskele sistemleri gibi akla gelebilecek tüm sistemlerin imalatı firmamızda yapılmaktadır. Bu ürün sınıflarının neredeyse tamamında hem kiralık hem de satılık olarak çözüm sunmaktayız.” diyor. Son 2-3 yıllık dönemde yasal mevzuat ve yönetmeliklerde değişiklikler yapılarak ürünlerin TSE belgeli olması zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Acar, bu değişiklikler sonrasında özellikle Türkiye’dede dış cephe iskelesinde ciddi bir pazar artışı olduğunu dile getiriyor. Acar, sözlerinişu şekildde sürdüüryor:
“Dış cephe iskele sistemlerinde ülkemizde kabul gören, daha yaygın olarak kullanılan iki türlü iskele sistemi vardır. İS-KA Kalıp ve İskele olarak Flanşlı Cephe İskelele sistemlerimiz ve H Tipi Dış Cephe İskele sistemlerimizbu standartlara sahiptir. Kalıp altı iskele sistemleri kapsamında Teleskobik Dikme Direkler, H Tipi Kule İskele, Cup Lock (Fincanlı) İskele, Flanşlı İskele, Masa Tipi Kalıp İskelesi gibi sistemlerinin de imalatını yapıyoruz. Diğer taraftan rüzgar paneli, güvenlik ağı, güvenlik bariyeri alanındaki ihtiyaçlarda ise çözüm ortaklarımızla birlikte hizmet sunuyoruz.” dedi. 

Yurt içinde ve yurt dışında başarılarını, marka bilinirliklerini arttırmayı amaçladıklarını açıklayan Acar, kalıcı bir marka olmak öncelikli hedeflerinin olduğunu vurguluyor. Acar, bu kalıcılığı sağlamak adına kendilerini sürekli yenilediklerini, 20 yılı aşan tecrübeleri ile firmalarını daha ileri noktalara taşımak için, hem teknolojik olarak kendilerini yenilemeliyi hem de sektörde ortaya çıkan yeni ihtiyaçları karşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekliyor.