İş kazalarının en çok yaşandığı alanlardan biri olan inşaat sektörüne yapı iş güvenliği ve ekipmanları ile çözüm sunan 2A1K Safety, İstanbul’da yaklaşık iki yıl önce kuruldu. Güvenlik ağı platformları, güvenlik ağı ve inşaat ile yapı güvenlik bariyerleri üretimi yapan firma, Türkiye’nin her iline hizmet veriyor. Çalışmaları hakkında bilgi veren 2A1K Safety’nin Genel Müdürü Serkan Kuşdoğan, sorularımızı cevapladı. 2A1K Safety olarak ürün gamlarında yer alan inşaat ve yapı güvenlik bariyelerini TSE EN 13374 standartlarına uygun olarak ürettiklerini ifade eden Kuşdoğan, inşaat ve yapı güvenlik bariyeri, can ve iş sağlığının sağlanması amacıyla kullanıldığını ifade ediyor. Başta inşaat şantiyelerinde olmak üzere düşme tehlikesinin olduğu yüksek yapıların cephelerinde, asansör boşluklarında kullanılarak olası bir kazanın önüne geçilebildiğini katarab Kuşdoğan, müşterilerinin projelerinin tasarımlarına özel çözümler sunduklarını dile getiriyor. 

Türkiye, ölümlü iş kazalarında Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. Özellikle inşaat sektörü bu konuda başı çekiyor. Bu kazaların önüne geçebilmek adına neler yapılmalı?

İş kazalarının önüne geçebilmek adına iş güvenliğini sağlayacak birtakım tedbirlerin alınması projelerde zorunlu kılınmalı. Kişilerin inisiyatifine bırakılmamalı… Öte yandan yatırımcılarda güvenlik önlemlerini almayı bir prensip haline getirmeliler. Türkiye’de bazı önlemler zorunlu ancak bu önlemler yeterli değil. İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok!

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

2A1K Safety olarak önümüzdeki süreçte mevcut ürünlerimizin üretimdeki maliyetlerini azaltmak adına birtakım çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Doların yükselmesi nedeniyle maliyetleri azaltmak istiyoruz. Ayrıca beton öngerme halatının satışını yapmak üzere bir planımız var. Köprü, otel gibi projelerin yapımında kullanılan esneklik sağlaması nedeniyle avantajlı olan beton öngerme halatının Türkiye’de satışını yapmayı istiyoruz. Ülkemizde iş kazalarının önüne geçebilmek adına güvenlik ekipmanlarının önemini anlatmayı, bu konuda bilinci arttırmayı istiyoruz.