Artes Havuzculuk, sektörün köklü markaları arasında yer alıyor. Bugüne kadar birçok önemli projeye çözüm sunan firma, bugün geniş bir coğrafyaya hizmet veriyor. Bunda ulusal ve uluslararası standartlara uygun iş yapmasının rolü büyük. Markanın gündemindeki çalışmaları, Firma Ortağı Makine Mühendisi Üzeyir Uludağ ile konuştuk. 

Artes Havuzculuk’un inşaat sektörüne verdiği hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız, 1986 yılından bugüne kadar ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak genel kullanıma açık yüzme havuzları, özel amaçlı yüzme ve süs havuzlarının projelendirmesi; ekipmanlarının sağlanması ve montajının yapılarak çalışır vaziyette iş verene teslim edilmesi; havuzların kaba inşaat dışında kalan sıva, izolason ve kaplama işlerinin yapılması; SPA tesislerinin projelendirilmesi, malzeme ve ekipmanlarının sağlanarak montajının yapılması ve sauna, buhar odası ve genel kullanıma açık havuzların (Otel, motel, açık kapalı yüzme havuzları, çocuk havuzları, terapi ve termal havuzlar, olimpik boyutlarda FINA standartlarına uygun spor kompleksi havuzları, atlama havuzları, su altı eğitimi için derin havuzlar, aquapark ekipmanlarının sağlanması ve düşme havuzları, okul eğitim havuzları) çalışmalarını yapmaktadır. 

Şu anda gündeminizde hangi projeler var? Bu projelerde yaptığınız çalışmayı anlatır mısınız?

Türkiye’de son yıllarda devam eden ekonomik krizden dolayı yatırımlar durmuş durumda ve pazarda yoğun bir fiyat endeksli etik olmayan bir rekabet yaşanmaktadır. Standartlara uygun iş yapmayı amaç edinmiş ve ilke haline getirmiş firmamızın standartların uygulanmadığı, hijyen koşullarına dikkat edilmediği, denetimin yapılmadığı bu rekabet ortamında iş yapma şansı yok gibi. Türkiye’deki tekniğe uygun olmayan, etik ilkelerin çiğnendiği koşullardan ve olumsuz ekonomik gelişmelerden dolayı daha çok yurtdışında projeler yapıyoruz. Yurtdışında sözleşmesini yaptığımız, projelendirmeleri firmamızca yapılmış işlerimizin malzeme ikmaline ve bazı projelerin de alt yapı işlerine başlamış durumdayız. Tabii bu arada standart ve hijyen koşullarına uygun olarak sözleşmesini yaptığımız, kısmen başladığımız yurt içi işlerimiz de var. Yurtdışı işlerimiz Moskova, Azerbeycan, Türkmenistan ve Papua Yeni Gine’dedir. Bu ülkelerdeki projelerde havuzların hepsinin filtrasyon, dezenfeksiyon, elektrik tesisatı işlerini; bazılarının ise tesisat ile birlikte ince işlerini de yapıyoruz.