Kasso Mühendislik, müşterilerine sunduğu inovatif çözümlerle isminden söz ettirmeye devam ediyor. İşlevsel çözümleri estetik tasarım anlayışı ile beraber sunarak ele aldığı her projeye özgün bir kimlik kazandıran markanın değer kattığı projelerden biri de İnteria Mobilya Merkezi. Prefabrik modüler sistemler üzerine keyif ve özenle çalıştıklarını belirten Genel Müdür M.Sinan Kılıç, müşterilerinden gelen projeleri öncelikle mevcut ve geliştirilebilir üretim ve bütçe olanakları içerisinde analiz ettiklerini, verilen kararlar doğrultusunda teknolojiyi ve bütçeyi en verimli kullanacak şekilde öneriler sunduklarını açıklıyor. Ürünlerinin kullanıldığı projeler dışında yenilikçi ve hikayesi olan projelerde müşterileriyle aynı heyecanı paylaşarak çalıştıklarını belirten Kılıç, yapılan analizler ve etütler sonrasında kâğıt üzerindeki çalışmalarını 1:1 maket ölçeğinde üretiyor ve sonuçları müşterileriyle beraber değerlendirdiklerini açıklıyor. BINAA Studio tarafından tasarlanan İnteria Mobilya Merkezi’nin kendileri için tam olarak böyle bir süreç olduğunu belirten Kılıç, şunları söylüyor: 

CEPHEDE ÖZGÜN ÇÖZÜMLER

“Aks genişliği 4.2m, yüksekliği 13.7 m olan çift eğimli modüllerin bina girişi ile bölünmüş 85m’lik doğrusal iki parçadan oluşan sağır cephe boyunca oluşturduğu metal cephe uygulamasında, tasarımcı ekip tarafından düşünülen modül panelizasyonunun form ile ilişkisi, imalat ve detay bağlamında analiz ederek çalışmalara başladık. Modül içerisindeki 16 panel temel tasarım prensipleri korunarak 64’e çıkartıldı, düşeyde ana konstrüksiyon akslarında bulunan 3 aks 5 aksa, yatayda bulunan 8 aks ise 16 aksa güncellendi." dedi. Kılıç, projede panel boyutlarının, uygulamada montaj/ demontaj kolaylığı sağlamasının yanı sıra standart panel sayısını artırarak üretimi hızlandırması ve kalıp maliyetini düşürmesi için değiştirildiğini açıkladı.

Kılıç, yapılan kalıp çalışmaları ve teknik detayların Kasso Mühendislik Tasarım Merkezi ekibiyle birlikte faydalı model, patent çalışmalarla koruma altına alındığını vurguladı.