Kazakistan’ın Nur-Sultan şehrinde yer alan cami projesi sahan, haram ve minareler olmak üzere üç ana kısımdan oluşmaktadır. Orta Asya'nın en büyük camisi olma özelliğine sahip olan yapı, günümüz modern mimarisi ile Kazak motiflerinin bütünleştiği tasarımı ile Nur-Sultan şehrinin simgesi olan eserler arasında yerini alacaktır. Dört adet minaresi bulunmakta olup her bir minare yüksekliği 135 metredir. Ayrıca yapıda 3500 otomobil kapasiteli kapalı otopark, VIP alan, ibadet salonu ve abdesthaneler yer almaktadır. Güncel inşaat alanı 62.390 metrekaredir. Nur-Sultan Büyük Cami'nin sadece bir dini merkez olmayacağı güzelliği ile gelen turistlerin ilgi odağı olacağı düşünülüyor.

İnşaatına Ocak 2019’da başlanılan projenin, 2020 yılının sonlarına doğru bitirilerek ibadete açılması planlanıyor. Ana yükleniciliğini Sembol Uluslararası Yatırım'ın yaptığı projede yer alan minarelerin, İntek Kalıp ve İskele sistemleri ile inşaatına devam ediliyor.

PROJEDE KULLANILAN İNTEK KALIP VE İSKELE SİSTEMLERİ: 

Minare perdeleri için İNTEVA ahşap kirişli perde-kolon kalıp sistemi kullanılmıştır. Minareler yükseldikçe perde ölçülerinde görülen farklılıklar için optimum çözüm sağlanmıştır. 
Minare dış perde kalıpları için Tırmanma Konsolu 240 HR sistemi kullanılmıştır. Tırmanma konsolu 240HR; tırmanma dikey kuşağı, ayar başlığı ve gezgin profili vasıtasıyla perde kalıbı ile tırmanma konsolunun birlikte taşınmasına olanak sağlar. Tırmanma konsolu profili üzerine monte edilmiş olan kremayer çark dişlisi sonrasında kalıbın tırmanma konsolu üzerinde beton yüzeyinden 70 cm geriye açılmasını sağlayarak demir bağlanmasına ve kalıp yüzeyinin temizlenmesine, yağlanmasına olanak tanır. 
Minare iç perde kalıpları için Tırmanma Konsolu 150A sistemi kullanılmıştır. Tırmanma Konsolu 150A tırmanma cıvatası vasıtasıyla betona güvenli olarak sabitlenir. İki veya daha fazla konsol birbirine boru kelepçe ile bağlanır. Konsolların üzerine ahşaplar monte edilerek stabil bir platform oluşturulur. 150A tırmanma konsolları perde kalıbı ile beraber veya ayrı ayrı taşınabilirler. 
Dört adet minareden biri turistik minare olarak isimlendirilmiştir. Bu minare içerisinde merdiven ve asansör yükselmekte olup iç perdeler için özel çözüm uygulanmıştır. İç perdelerde, alan yeterli olmadığı için tırmanma konsolları kullanılması yerine şaft platformu sistemi kullanılmıştır. Şaft platform kirişleri, asansör boşluklarında perde kalıplarının oturacağı ve işçilerin bu bölgede emniyetle çalışabileceği bir platform oluşturulması için dizayn edilmiştir. Şaft platform kirişlerinin uçlarına şaft platform kafaları ve üzerine tali kirişler ve ahşaptan oluşan platform monte edilir. 

PROJEDE KULLANILAN İNTEK KALIP VE İSKELE MİKTARLARI: 

Turistik Minare Perde Kalıbı İNTEVA:  A = 472 m2 - H = 450 cm 
Turistik Minare Tırmanma Konsolları 240HR: 24 adet 
Minare Dış Perde Kalıbı İNTEVA : A = 102,6 m2 - H = 300 cm (3 takım)
Minare Dış Perde Kalıbı Tırmanma Konsolları 240HR : 24 adet
Minare İç Perde Kalıbı İNTEVA : A = 70,5 m2 - H = 300 cm (2 takım)
Minare İç Perde Kalıbı Tırmanma Konsolları 150A : 16 adet

Projenin Adı: Nur-Sultan Büyük Cami Projesi
Yatırımcı:  Astana 20 Devlet fonu
Ana Yüklenici: Sembol Uluslararası Yatırım 
Projenin Yeri: Nur-Sultan, Kazakistan
Başlama Tarihi: Ocak 2019
Bitiş Tarihi: Aralık 2020