Finansörlüğünü Sırbistan Ulaştırma Bakanlığı'nın, yatırımcılığını Sırbistan Karayolları'nın, ana yükleniliciliğini ise Taş Yapı’nın üstlendiği; Sremska Raça Kuzmin Karayolu ve Sav nehri üzerinde köprü işlerinin yürütülmesi projesinde İntek Kalıp sistemleri tercih edildi. 

Projenin sözleşmesi 20 Aralık 2018 tarihinde imzalanırken, kredi sözleşmesi ise 25 Aralık 2019 tarihinde tamamlandı. Projenin tamamlanma süresi, nihai işe başlama tarihinden itibaren 48 ay olarak belirlendi. 

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

ADIM ADIM PROJE..

Projenin saha uygulamasına Sava nehri kenarından başlanmıştır. İlk olarak S13 orta ayağı tamamlanmış ve sırasıyla S5- S6 – S7 – S1 – S2 – S3 orta ayakları tamamlandı. Ardından nehrin karşı tarafına geçilerek S16 orta ayağının tamamlanmasına müteakip, an itibari ile S17 – S18 ve S19 ayaklarının orta ayak kalıp kurulumları devam etmektedir.

Orta ayakların belirlenen programa göre dökülmesine istinaden, S1 – S2 ayakları arasının döşeme kalıp kurulumu tamamlanmış, S2 – S3 ayakları arasının kurulumuna devam edilmektedir. Bu kısımların imalatının tamamlanmasından sonra dizayn aşamasında döşeme kalıp miktarlarının belirlenmesinde belirleyici olan ve süreklilik teşkil etmesinden dolayı tek seferde dökülme zorunluluğu olan S3 – S4 – S5 ve S6 ayakları arası viyadük döşeme kalıbının kurulmasına başlanarak, proje uygulaması devam edecektir. 

GENEL KALIP STOĞU OLUŞTURULDU

Dizayn aşamasında, kalıp bütçesini azaltmak amacıyla 2017 – 2018 yıllarında Taş Yapı Ercan Havalimanı şantiyesine verilen kalıp stoklarının güncel durumu belirlenmiş ve aynı anda İntek süpervizörlerinin gözetiminde firmanın kullanılabilecek İstanbul depo malzemelerinin sayımı da yapılarak genel bir kalıp stoğu oluşturuldu.

Kalıp dizaynında, belirlenen stoklar şantiye teknik ekibinin de onayı alınarak kullanılmış ve kalıp maliyetinde ciddi bir tasarruf sağlandı.