Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, nüfusun yüzde 88'inin şehirlerde yaşadığını ve 19,5 milyon konut olduğunu söyledi.
Gayrimenkulün tüm bileşenleri; farklılık, yenilik, sürdürülebilir bir gelecekle, ortak yarar adına Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360 organizasyonundaydı.
"Geleceği inşa etme ve yeni bir bakış” sloganıyla yola çıkan, eski adıyla Real Estate 360 ya da RE360 organizasyonu büyük ilgi gördü.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yanı sıra mesleki toplum örgütlerinin, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderlerin hazır bulunduğu organizasyona, 700'ün üzerinde üst düzey yönetici katıldı.

KONUT İHTİYACI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank,  dünya nüfusunun 2030'da 8,5 milyar, 2050'de ise 9,7 milyar olarak öngörüldüğünü kaydederek, nüfustaki artışın inşaat sektörüne ilgiyi her geçen gün artırdığını kaydetti.
Türkiye'de bugün, 19,5 milyon konut bulunduğunu ve nüfusun yüzde 88'inin şehirlerde yaşadığını açıklayan Varank, konut ihtiyacının da artarak devam ettiğini söyledi.
Varank, yılda 900 bin konut inşa edilirken,700 bin sıfır konut satışı gerçekleştiğini belirtti.
kaydederek, şu bilgileri verdi:

MIPIM'E 2019 ADAYIYIZ, TEDBİRLERİ ACİLEN ALIYORUZ

"İnşaat sektörü 2012'den bu yana, altı yıllık dönemde gelişmiş ülke ortalamalarının üzerinde büyüyor.
Yedi yıl sonra, 2025’te, gelmiş ülkelerde inşaat sektörünün yüzde 10, gelişmekte olan ülkelerin ise yüzde 17 bandında büyüyeceğini hesaplıyoruz.
İnşaat sektörüne destek olmak için bakanlık imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Sektörün hak ettiği yerde olabilmesi adına bir dizi çalışma yürütüyoruz. Ve tedbirlerimizi hiç bekletmeksizin acilen alıyoruz. MIPIM’e 2019 adayıyız ve ne gerekiyorsa yapacağız.