Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu’ndaki bütün endekslerde geçen yıla kıyasla olumlu bir tablo söz konusudur. Güven Endeksi hâlen negatif tarafta olmasına rağmen önceki yıla kıyasla en fazla yükselen endeks olarak görünmektedir. Faaliyet Endeksi aralık ayında, hem önceki yıla kıyasla artış göstermiş, hem de en yüksek endeks olarak yılı kapatmıştır. 

FAİZ İNDİRİMLERİ İLE BAŞLAYAN OLUMLU ETKİ DEVAM EDİYOR

Temmuz-ağustos-eylül dönemine işaret ederek, bu dönemde ekonominin toparlanmasına imkân tanıyan düşük faiz öncesinde 8 çeyrek daralan inşaat sektörünün %6,4 büyüdüğüne dikkat çeken THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, 2008 küresel krizinde dahi 7 çeyrek daraldıktan sonra %8 büyüyen inşaat sektörünün 8 çeyrek üst üste daralma göstermesinin dikkat çekici olduğunu kaydetti.İnşaat dışında herhangi bir sektörün 8 çeyrek yani 2 yıl boyunca negatif büyüme göstermediğinin altını çizen Işık, bunun anlamının, inşaat ve ona girdi veren imalat sektörleri için yalnızca 2020 yılı değil aynı zamanda 2019 da oldukça zor bir yıl olarak geçmiş olması olduğunu kaydetti.
Faiz indirimleri ile birlikte normalleşme adımlarının hızlandığı haziranın etkisine dikkat çeken Işık, bu aydan itibaren başlayan rüzgârın inşaat sektörü açısından hâlen dinmediğinin altını çizerek bu durumun sektörün yelkenlerini şişirmesine imkân tanıdığına, yılın son çeyreğinde bu etkinin azalmış olduğunu görülmekle birlikte inşaat yılın pozitif tarafta kapandığının altını çizdi.