Bölgedeki en büyük, dünyada ise ilk 5’te yer alan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında 44. kez sektörün tüm paydaşlarını bir çatı altında toplayacak. Kaltımcılarına sunduğu benzersiz ihracat olanaklarının yanı sıra sektör profesyonellerinin güncel bilgi alışverişi yapabilmeleri için de ideal bir platform görevi gören Yapı Fuarı; içeriği, katılımcıları ve uluslararası alıcıları ile inşaat sektörünün trendilerine yön veren, yeni yapı teknolojilerinin, ürünlerinin ve hizmetlerinin sergilendiği en önemli organizasyon olarak  görülüyor. 

TİCARET BAKANLIĞI YİNE DESTEKLİYOR 

Ticaret Bakanılığı'nın desteği ile Hayve Group tarafından düzenlenecek olan 44. Yapı Fuarı, 4 gün boyunca tüm dünyadan ziyaretçilerini ağırlayacak. Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş olanakları, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedefleyen fuarın katılımcıları, bu yıl da tanıtım faaliyetleri harcamalarında yüzde oranında T.C. Ticaret Bakanlığı desteğinden faydalanabilecek. 

1978 yılından bu yana düzenlenen fuarın geçtiğimiz yıl  1 milyar Euro'luk iş hacmine ulaştığını belirten Yapı Fuarı-TurkeyBuild İstanbul Direktörü Banu Keskin, pandemiye rağmen bu yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısında artış beklediklerini söyledi. Bu yıl başta Almanya, Rusya, Çin, Güney Kore ve Katar gibi ülkeler olmak üzere 15 ülkeden 40'ın üzerinde yabancı katlımcının fuarda yer alacağına dikket çeken Keskin, "Geçtiğimiz yıl toplam 11 ülkeden 218 satın alma profesyenlini fuarımızda ağırladık. Bu yıl ise geçen seneki rakamların üstüne çıkarak 25'in üzerinde ülkeden 250'ye yakın Hosted Buyar'ı fuarımızda ağırlayacağız" şeklinde konuştu. 

SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA

ULUSLARARASI SIFIR ENERJİ BİNALAR ZİRVESİ 

Fuar ayrıca ısıtma, soğutma, aydınlatma ve diğer tüketimleri için çok düşük miktarda enerji ihtiyacı olan ve bu ihtiyacını da tamamen yenilenebilir kaynaklarından temin eden yeni nesil "Sıfır Enerji Binalar" konusunda düzenlenecek ZeroBuild Sıfır Enerji Binalar Zirvesi'nin Türkiye bölümüne de ev sahipliği yapacak. Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit'22, 4 gün boyunca 16 oturumda 100'e yakın yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırlayacak. Paris Anlaşması'nın Türkiye'nin karbonsuzlaştırma yol haritasına etkilerinin ve 2053 Net Sıfır Emisyon hedefinde yapıların rolünün ele alındığı geniş katılımlı bir platform olacak Zirve'de, 'Sıfır Enerji Binalar'ın nasıl geliştirileceği, dönüşümün nasıl sağlanacağı konuşulacak.