Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi; Ekim ayında, ölçüm yapılmaya başlandığı 2013 yılından bu yana birçok alanda en yüksek seviyeyi gördü. Yılın ilk 10 aylık döneminde, inşaat malzemeleri sanayi ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak 17 milyar dolar oldu. İhracat Miktar Endeksi Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 20,5 artış gösterdi. İhracat miktar olarak ise Ekim ayında 3,66 milyon ton olarak gerçekleşti.

İhracat Değer Endeksi Ekim ayında bir önceki aya göre önemli ölçüde yükseldi ve geçen yılın Ekim ayının 22,99 puan üzerine çıktı. İhracat değer olarak ise Ekim ayında 1,96 milyar dolar seviyesine yükseldi. Ekim ayında, değer olarak da 2013 yılından bu yana en yüksek ikinci aylık ihracat gerçekleşti.

EN DÜŞÜK AYLIK İTHALAT GERÇEKLEŞTİ

İthalat Miktar Endeksi Ekim ayında bir önceki aya göre önemli ölçüde düştü ve geçen yılın Ekim ayının da 37,38 puan altına indi. İthalat Ekim ayında miktar olarak ise 199 bin ton olurken 2013 yılından bu yana en düşük aylık ithalat gerçekleşti. İthalat Değer Endeksi ise Ekim ayında bir önceki aya göre sınırlı ölçüde yükseldi. Geçen yılın Ekim ayının 29,58 puan altına indi. İthalat Ekim ayında 577 milyon dolar oldu ve 58 ayın en düşük üçüncü seviyesinde gerçekleşti.