Polisan Kimya Beton Katkıları Satış Müdürü Gökhan Yılmaz, 2022 yılı içerisinde ürün gamında henüz bulunmayan inovatif ürünlerin sahaya entegrasyonu ve ihracat gelirlerini arttıracak projelere odaklanacaklarını söyledi. 

Geçen yıl tedarik ağını etkin bir şekilde kullanarak, tüm müşteri siparişlerini vaktinde karşıladıklarını ve müşteri memnuniyetinde fark yarattıklarını söyleyen Gökhan Yılmaz, “Yalıtım faaliyetlerinde kullanılan taş yünü için bağlayıcı olan ve mobilya sektörü tarafından da yoğun talep gören katma değerli fenol reçinesinin ürün portföyümüzdeki ağırlığını artırdık” dedi.

2021 yılını nasıl tamamladınız? Hedefleriniz neydi, ne oranda karşıladınız? 2022 yılı gündeminizi, varsa yeni yatırımlarınızı ve projelerinizi paylaşır mısınız?

2020’de başlayan pandemi sürecinde tedarik zincirinin bozulması ve lojistik alanında yaşanan problemler, 2021 yılında da etkisini gösterdi. Ancak, faaliyet alanımız açısından, geçtiğimiz seneye göre talepte artan bir ivme yakaladık. Polisan Kimya olarak, tedarik ağımızı etkin bir şekilde kullandık. Hammadde darboğazının yaşandığı bir ortamda, tüm müşteri siparişlerini vaktinde karşıladık ve müşteri memnuniyetinde fark yarattık. Yalıtım faaliyetlerinde kullanılan taş yünü için bağlayıcı olan ve mobilya sektörü tarafından da yoğun talep gören katma değerli fenol reçinesinin ürün portföyümüzdeki ağırlığını artırdık. İhracat gelirlerimizin de katkısı ile yılın ilk dokuz ayında gelirlerimiz beklentilerimiz üzerinde arttı. Ancak, tedarik zincirindeki sıkıntı kar marjlarını baskıladı. Polisan Kimya olarak, oldukça yüksek stok devir hızı ile faaliyet göstererek, artan maliyetlerin nihai fiyatlara yansıtılması konusunda rakiplerimize kıyasla avantaj sağladık. Yılın son çeyreğinde de benzer bir trend gözlemledik.

2022 yılı içerisinde Polisan Kimya ürün gamında henüz bulunmayan inovatif ürünlerin sahaya entegrasyonu ve ihracat gelirlerimizi arttıracak projelerimiz en büyük hedeflerimizdir.

"İÇ DENETİM MEKANİZMASI GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ" "İÇ DENETİM MEKANİZMASI GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ"

Yapı kimyasallarının, bina ömrüne ve dayanımına, binanın enerji verimliliğine katkısı nedir? Sizin bu noktada yenilikçi ne tür ürün ve çözümleriniz var, detaylandırır mısınız?

Yapı kimyasalları binaların, yapıların uzun ömürlü olmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Betonun dayanımını etkileyen en önemli kriter; betonun su/bağlayıcı oranının aşağı düşürülmesidir. Bu oranı düşürürken de işlenebilirlik, yerleştirme ve servis ömrünü olumsuz etkilenmemesi gerekmektedir. Polisan Kimya Yapı Kimyasalları ürün gamı; yenilikçi, çevre dostu ve ekonomik çözüm önerileri sunarken yapılarda servis ömrünün uzatılmasına olumlu yönde etki etmektedir.