NEA Yapı Kimyasalları’nın başarı hikayesini öğrenebilir miyiz?

NEA, 2011’de hayata geçirdiği mikrobeton® ile ülkemizde bu alandaki ilk üretici olmuştur, teknik farklılıkları ve hizmet kalitesiyle tanınır. NEA Yapı, mühendislik alt yapısı üzerine inşa edilmiş mikrobeton® zemin kaplamalarını üretir, geliştirir, uygular ve bayi kanalıyla yaygınlaştırır. NEA Yapı, ilk mikrobeton® üreticisi olarak ürün ve servis kalitesi ile zemin kaplama sektöründe öncü bir rol üstlenmiştir. Flooropal seri ürünleri, birçok markanın ve mekanın zeminlerinde modern tasarımların tamamlayıcısı olup, son kat kaplama olarak yer almaktadır. Günlük yaklaşık 30 ton kapasite ile çalışan üretim tesisimiz, yaklaşık 4.000 metrekarelik alanı kaplayacak malzemenin üretimini bir günde tamamlayabilmektedir. NEA mikrobeton® ürün yelpazesi, birbirini tamamlayan ve destekleyen teknik ürünlerden ve zemin, duvar kaplama ürünlerinden oluşur.  Ayrıca NEA Yapı, mikrobeton® zemin kaplamalarının uygulama alanlarında zeminin gerek duyduğu çeşitli teknik özeliklerde formüle edilmiş zemin düzeltme ürünleri ve tamamlayıcı teknik malzemeleri de üretir. Yerli üretim olması, malzemenin hızlı temin edilebilmesi ve projelerde devamlılığının sağlanması avantajı sağlar.

Sanayi zeminleri ağır yüklerin taşındığı, tehlikeli maddelerin yer alabildiği dolayısıyla mukavemetin önemli olduğu alanlar. Çözümlerinizin sanayi zeminlerine sağladığı avantaj nedir?

M TOP ve M FLEX ürünlerimiz, 40 mPA basınç dayanımlarıyla ağır yükler altında tozumadan ve aşınmadan kullanılmaya müsaade etmektedir. Yüksek mukavemet özelliğine eşlik eden ve farklı koruyucu cilalarla sağlanabilen yüksek kimyasal malzeme dayanımı ile de sanayi zeminlerine alternatif çözüm üretebiliyoruz. Aynı zamanda iş faaliyetlerine devam ederken hızlı çözüm ihtiyacı olan sanayi zeminlerinde de, 1 gecede 600-800 m² alanların kaplamasını tamamlayarak ertesi gün üzerinde tekrar yürünebilmesine olanak sağlıyoruz.

Gündeminizde hangi konular var? 

Sektörde ilk ve tescilli tek üreticiyiz. İsmimizi biraz farklılaştırarak marka tescilimizi aşmayı becerebilen ve daima bizi taklit ederek ismimizden faydalanan üreticilerin, benzer ama muadil olmayan ürünlerine pazarda yer açmaları, bizim sektörde ne denli iyi bir ürün grubu sahibi olduğumuzu göstermektedir, ve biz bundan gurur duymaktayız. Bu bağlamda kuruluşumuzdan 5 sene sonra M FLEX ürünümüzü lanse ettik.  Daha sonra farklı görüntüler sağlayan cilalar önerdik. İnovasyon muhakkak ki öncü pozisyonumuzu korumamızı sağlıyor ama asıl hedefimiz, daima doğru teknik bilgiyi müşteriyle paylaşarak ve müşteri memnuniyetini sağlayarak başarımızı sürdürmek. NEA, müşteri memnuniyeti ve olumlu “fısıltı gazetesi” ile bulunduğu noktaya geldi, bu çok kıymetli.  Müşteri portföyümüzün yüzde 70’i değişmez, müşterimiz daima geri gelir… Bu sebeple müşteri odaklı ve teknik diyalogla piyasadaki yerimizi korumak birinci hedefimiz.  İnovatif olmaya devam edeceğiz.  Hep mühendis gibi düşüneceğiz, hep ihtiyacı doğru anlamaya çalışacağız ve her zamanki gibi doğruları konuşacağız. Nitekim bu şekilde büyüdük bunca zaman...
Yeni iş birliklerine artık daha fazla zaman ayırabildiğimiz için farklı uygulamacılarla daha geniş bir network oluşturmaktayız.  Özellikle büyük şehirler haricine yetiştirmekte olduğumuz ekiplerin, bizim ve piyasamız için ürünlerimizle gelen fayda ilişkisinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz.