Kudret Tuğla, Ar-Ge ile sürekli kendisini geliştiren bir marka. Kaliteye önem veren firma, inovasyona bağlı üretim çeşitliliğini arttırarak müşterilerine fayda sağlamaya devam ediyor. Tuğlanın avantajlarına dikkat çeken Kudret Tuğla Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Görçiz, sorularımızı cevapladı. 

Kudret Tuğla’nın geçmişten bugüne geldiği nokta hakkında bilgi verir misiniz? 

Firmamız 1987 yılından bu yana kilden mamul inşaat malzemeleri üretmektedir. Başlangıçta 12 çeşit ürünümüz varken bu rakam günümüzde 80’lere ulaşmıştır. Geldiğimiz nokta ise inovasyona bağlı üretim çeşitliliğinin arttırılması ve sürekli değişen inşaat sektörü gereksinimlerini karşılayacak yeni ürünlerin ve çözümlerin ortaya konmasıdır. Firmamız kendi konusunda daima öncü olmuş ve sektöre yön vermiştir. Son geliştirdiğimiz ürünlerimizin tüm diğer firmalar tarafından da Ulusal Teknik Onay Belgesi alınarak üretilmeye başlamış olması da bunu kanıtlamaktadır.

Petek İzo Tuğla ürününüzün ısı yalıtımına katkısı nedir?

Petek dizaynlı İzo Tuğla ürünümüz neredeyse 10 yıldır üretilmektedir. Bu dizayn tamamen firmamıza ait Ar-Ge çalışmaları sayesinde ortaya konmuş olup, ürün geliştirmeleri sonuncunda Ulusal Teknik Onay Belgeleri ile de desteklenerek ısı yalıtımı konusunda geldiğimiz noktayı işaret etmektedir. Tuğlada bu değerlere ulaşmak kolay değildir. Ürünün çok hafif olması, cidar kalınlığının minimum seviyeye indirilmesi ve özel dizaynı sayesinde ısı yalıtımı konusunda yepyeni bir sayfa açmıştır. Bu ürün herhangi bir ek yalıtım malzemesi ile de desteklenmemiştir. Bu sayede fiyatı da çok uygundur. Doğal olması, yanma ve ses tutumu konusundaki artıları da ürüne ek avantajlar getirmektedir.

Termal Tuğla kullanıcısına ne gibi avantaj sunuyor?

Termal Tuğla neredeyse 20 yıldır üretilip özellikle İzmir ve çevresinde çok yaygın olarak kullanılan bir üründür. EPS takviyeli olan bu ürünün özel EPS plakaları ile birlikte kolayca örülmesi ve ısı yalıtımı konusunda artık denenmiş olması en önemli avantajıdır. Biz ürünlerimizde yüksek dansiteli EPS kullandığımız için de daima güvenle kullanılan ve tercih edilen bir ürün olmuştur.