Yenilikçi çözümleriyle isminden söz ettiren Soil-ID Yapı Kimyasalları, başarısına bir yenisini daha ekledi. Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirdiği inovatif ürünlerle öne çıkan marka, bu kez de inovasyon çalışmalarıyla başarısını tescilledi. Soil-ID Yapı Kimyasalları, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası bünyesinde yer alan Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’de, İnovasyon Döngüsü kategorisinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren 1216 üretici firma arasından üstün bir başarı ile öne çıkarak dördüncü oldu. Marka, bu başarısı nedeniyle İnovaLİG 2018 Üstün Başarı Sertifikası takdim edildi. 

AR-GE İLE GELEN BAŞARI

Soil-ID Yapı Kimyasalları, geçtiğimiz yılarda da Kalkınma Ajansı’nın inovasyon yarışmasında yaklaşık 4000 üretici firma arasından 14. sırada yer alarak ismini başarıyla duyurmuştu. Sakarya’da yaklaşık 2000 metrekarelik fabrikasında üretim gerçekleştiren firmanın 1000 metrekare bir AR-GE merkezi bulunuyor. Pazarda ihtiyaç duyulan ürünleri belirleyerek Ar-Ge çalışmalarına yön veren Soil-ID Yapı Kimyasalları, özellikle hem sürülebilir hem makinayla püskürtülebilir hem de renkli olan izolasyon malzemesiyle öne çıkıyor. Uygulaması kolay, performansı yüksek olan bu ürün, yüksek yapışkan özelliği ve mukavemetiyle avantaj sağlıyor. Soil-ID daha önce Avrupa’dan ithal ettiği beton su sızıntılarının giderilmesinde kullanılan enjeksiyon jelini yaptığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde üreterek Soil Flex Jel ile, dünyadaki bu ürünü üretebilen dördüncü marka olmuştur.

Soil-ID Yapı Kimyasalları, ürettiği tüm ürünlerin başarısının ardından kendi hammaddesi ve birçok sektörde kullanılan castor oil hammaddesini yerlileştirme amacıyla, Ar-Ge inovasyon çalışmalarını tamamlamak ve önemli bir hammaddeyi yerlileştirmek için çok önemli bir adım atmış oldu. Aynı zamanda firma inşaatlarda tuğla uygulaması ardından kullanılmak üzere ısı, ses, su yalıtımı sağlayan, yanmaz ve tüm renklerde bir dış kaplama malzemesinin testlerini başarılı olarak tamamlamak üzere. Bu çalışmalar sonuçlandığında inşaatta zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak devrim niteliğinde bir ürün üretilmiş ve dünya pazarına sunulmuş olacak. Soil-ID Yapı Kimyasalları bu ürün ile, inşaat sürecinde kaba sıva, mantolama, ince sıva ve boya aşamasındaki birçok ürün uygulaması ve işçilikleri yerine tek ürün kullanılmasına olanak sağlayarak dış cephe çalışmalarını tamamlamış olacak.

Soil-ID Yapı Kimyasalları yenilikçi bakış açısı nedeniyle yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da tercih edilen bir marka. Marka Çin, Gürcistan, İran, Mısır, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Fas, Somali, Rusya, Filipinler ve Sudan’ın yanı sıra Arap ülkelerine de ihracat yapıyor.