YELİZ YİRMİBEŞ LALE - İklimlendirme sektörünün uzman ve öncü markalarından Buderus, tüketicilerin aklındaki “Kombi ilk çalıştırma işlemi nasıl olmalıdır?” sorusunu ele aldı. Buderus uzmanları, kullanıcıların kombi sa-tın alma sürecinde bilmek istedikleri konulardan birinin de kombinin ilk çalışma işleminin nasıl ve kim tarafından yapılacak olması olduğunu belirterek, satın alınan kombinin yetkili montajcı firma-lar tarafından cihaz, elektrik, gaz ve su bağlantıları yapılması ve montaj işlemi tamamlandıktan sonra ilgili markanın yetkili servis teknisyenleri tarafından cihazın çalışır hale getirilmesine ilk ça-lıştırma işleminin dendiğini açıkladı. İlk çalıştırma işleminden önce, eğer ilk defa cihaz alınıyor ve abonelik yeni başlıyor ise gaz uygunluk belgesinin temin edilmesi gerektiğini aktaran uzmanlar, eski cihazın yenilenmesi işleminde ise ilgili bölgedeki gaz dağıtım firmasının kurallarının geçerli olacağını kaydetti. 

GÜVENLİK İÇİN YETKİLİ SERVİS TERCİH EDİLMELİ

İlk çalıştırma işleminin markanın yetkili servisinin uzman teknisyenleri tarafından yapılması gerek-tiğini dile getiren uzmanlar, kullanıcı veya yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılan ilk çalıştırma işlemi sonucunda can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek durumların ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Kombinin ilk çalıştırma işleminin kurallara uygun süreçlerde yapıldığı takdirde ücretsiz olduğunu ifade eden uzmanlar, öncelikle kombinin montaj kılavuzunda ve bağlı olunan bölgenin gaz şirketi tarafından belirtilen şartlara uygun olarak montajlanması ve bağlı olunan bölgenin gaz şirketi ta-rafından verilen “Gaz Açma Belgesi – Gaz Uygunluk Belgesi”nin gerekmekte olduğu belirtiliyor. Gaz şirketleri tarafından istenilen kriterlerin bölgelere göre farklılık gösterebildiğini aktaran Bude-rus uzmanları, markalı cihazların ilk çalıştırma talebinin kombi montajının tamamlandıktan sonra uzman Buderus bayileri tarafından online platform üzerinden son kullanıcı adına yapılmakta oldu-ğunu açıklıyor.