Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında Deloitte Türkiye’ye ÇEİS tarafından hazırlatılan “Geçmişten Geleceğe Emin Adımlarla: Türk Çimento Sektörü’nün Gelişimi ve Stratejik Öneriler Raporu” açıklandı. 
Sektöre ilişkin güncel verilerin paylaşıldığı toplantıda, Türk çimento sektörü mevcut durum analizi ve gelecek stratejileri konuşuldu. 

ÇİMENTO İHRACATI YÜZDE 46 ARTIŞ GÖSTERDİ

 “Çimento ihracatımız 2019 yılının ilk 6 ayında %38 artarak 5,3 milyon ton, klinker ihracatımız %116 artarak 6 milyon ton olarak gerçekleşti. Şimdiye kadar en çok ihracat yapılan ülkeler ABD, Gana ve İsrail olarak sıralanabilir. Bu dönem için sektörümüzün toplam ihracatı %46 artışla 444 milyon dolar olmuştur” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 77 YABANCILARA KONUT SATIŞINDA ARTIŞ YAŞANDI

Özdemir, konut sektörüyle de ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre Özdemir, “Ülkemizde konut satışı 2019 yılının ilk 5 aylık verilerine göre %20 azalarak yaklaşık 423 bin olarak gerçekleşti. Yabancıya satışlarda ise yaklaşık 17 bin adet satılarak %77 artış yaşandı.İstanbul ve Antalya’da yapılan satışlarda bu rakamın 11 bin 300 âdetini oluşturmaktadır” dedi.