İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD), Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “AB İş Sağlığı ve Güvenliği Hibe Geliştirme Programı” ‘na “Safe Scaffolding for Safe Life” başlıklı proje ile 2019 yılında başvuruda bulunmuştu. İKSD, AB projesi tüm onay süreci aşamalarını geçerek hibe almaya hak kazandı. İKSD Yönetimi ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı yetkilileri arasında 10 Aralık Perşembe tarihinde proje imza töreni gerçekleşti.
AB Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan ve İnsan Kaynakları Geliştirilmesi Operasyonel Programı altında gerçekleştirilen bu ana proje; teknik yardım, hibe ve doğrudan hibe bileşenlerini içermekte ve özellikle hibe bileşeninin İSG alanı için ilk kez uygulanacak olması gibi konular İKSD misyon ve değerleri ile son derece örtüşmektedir. 

PROJE HAKKINDA

Projenin Sahibi: İskele Kalıp Sanayicileri Derneği
Proje Teklif Çağrısının Başlığı: Improving Occupational Health and Safety Grant Scheme (IOHS)
Proje Adı : “Safe Scaffolding For Safe Life” / Güvenli Hayat, Güvenli İskele 
Projenin Uygulama Süresi: 14 Ay (2021-2022)
Projenin genel amacı; inşaat sektöründe güvenli iskele kullanımı özelinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirmek ve konuyla ilgili tüm paydaşların bilgi ve farkındalığını arttırmaktır. 
Bu genel amaç doğrultusunda; hedef grupların bulunduğu iş yerlerinde güvenli işyeri kültürü oluşturmak, inşaat firmalarının iskele güvenliği ve buna bağlı iş kazalarının önlenmesi konusunda kapasitelerini arttırmak özel amaçlardır.
Bu çerçevede çalışılacak birincil hedef gruplar; sektörde çalışan işçiler, işverenler ve bu grupların diğer aile bireyleridir. İkincil hedef gruplar ise üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenimine devam eden üniversite öğrencileri, sektöre ara eleman yetiştiren meslek lisesi öğrencileri, eğitimcileri ile sektörde faaliyet gösteren STK’lar, meslek kuruluşları ve şirketlerin yöneticileridir.