MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, gelinen nokta ile alakalı değerlendirme yaptı. Şanal, “Sektör olarak yıl sonu için 5 milyar dolar ihracat rakamı belirlemiştik. Bu amacımıza ekim ayında ulaşmış bulunmaktayız. 6 milyar dolar değerindeki ihracat barajını 22 Aralık tarihinde geçtik. Firmalarımız tüm coğrafyalarda ihracat atağında." dedi.

“HEDEF DAHA ÇOK İHRACAT YAPMAK”

Sektörün tüm alt ürün gruplarında ihracatını artırdığına dikkat çeken Şanal, ocak-kasım döneminde satışın en fazla yapıldığı ülkelerin Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa ve Romanya olduğunu ifade etti. Detayları ise şu sözlerle aktardı: “Sektörün kilo başına ihracat birim fiyatının 4,6 dolar olarak gerçekleşti. 2021 senesini her çeyrekte rekorlar kırarak tamamlıyoruz. Türk iklimlendirme sektörü tüm paydaşlarıyla aynı hızla çalışmaya devam ediyor. Dünyanın her coğrafyasında yapmış olduğumuz yoğun mesainin karşılığını alıyoruz. Hedefimiz ihracatı daha çok artırmak. Bu amacımıza ulaşmak için çalışmalarımızı ticaretin yön değiştirdiği ülkelerdeki fırsatları doğru analiz ederek yoğunlaştırdık.”

"209 ÜLKE VE BÖLGEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK"

Şanal, klima ve havalandırma alanında dünyanın talep ettiği ürünlere hızlı bir biçimde yanıt veriyoruz dedi. Şanal, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bekleyen veya askıya alınan tüm yatırımlar yeniden gündeme geldi ve hayata geçmeye başladı. Yeni virüs tehditleri, iklimlendirme sistemlerinde yeni dizaynların, yeni ürünlerin ve yüzde 100 taze havalı iklimlendirme sistemlerin kullanımının artacağını gösterdi. Sektör olarak yeni ürün geliştirme konusundaki çalışmalarımızı hızlandırdık. 209 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdik. Daha daha önce sıfıra yakın ihracatımız olan Barbados, Honduras, Gabon, Liberya gibi pazarlara 2021 yılı itibarıyla giriş yaptık.” (AA)