Kent ölçeğindeki politikalardan bina ölçeğindeki uygulamalara kadar iklime uyum ve dirençlilik konusunun masaya yatırılacağı, örnekler ve çözüm önerilerinin paylaşılacağı Yeşil Rapido 2022, MSGSÜ iş birliği ile gerçekleşecek ve Türkiye’nin ekonomi kanalı Ekotürk’ün Medya Sponsorluğu’nda yapı sektörünün tüm temsilcilerini bir araya getirecek.
İklim krizinin artan ve yoğun şekilde hissedilen etkileri, kentlerde yoğunlaşan nüfusun artan ihtiyaçları gibi karşılaşılan olumsuz koşullarda kentlerimizin nasıl bir reaksiyon vereceğini tartışma konusu haline getirdi. Bu tartışmaların sonucunda gündemimize ‘resilient’ dilimizde ‘dirençli’ veya ‘esnek’ olarak karşılık bulan bir kavram girmiş oldu.  Dirençli Tasarım Enstitüsü’nün kurucusu Alex Wilson’a göre Dirençlilik; sağlamlığı, iyileşme ve uyum sağlama yeteneğini vurguluyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı ayakta kalmayı başarabilecek şehirler kurmanın yolu dirençli yapılar üretmekten geçiyor.

DİRENÇLİ KENTLER İÇİN DİRENÇLİ BİNALAR, DİRENÇLİ BİNALAR İÇİN PERMOLİT BOYA

İngiltere başta olmak üzere 25 ülkeye insan sağlığı ve çevre dostu, nitelikli ürünler ihraç eden ve yüzde 100 Türk sermayeli Permolit Boya da Yeşil Rapido’nun sponsorları arasında. Akçalı Boya CEO’su M. Akın Akçalı konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sponsoru olduğumuz Yeşil Rapido’nun 2022 temasını çok başarılı bulduk. Dünyayı güzelleştirmek, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için daha çok çalışmalı, daha çok kafa yormalıyız. Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat konusu öncelikli vazifelerimiz arasında. Bildiğiniz gibi Yeşil Mutabakat, iklim ve çevreyle ilgili zorluklarla mücadele kapsamında Kasım 2019 yılında başlatılmış olan ve 2050 yılına kadar daha temiz ve döngüsel ekonomiyi amaçlayan, ekosistemi koruyan, biyo çeşitliliği gözeten, sürdürülebilirliği benimseyen önemli bir konu. Biz de bu kapsamda solvent bazlı, yağlı boyaların yerine kullanılan Permolife su bazlı parlak boya ve vernikleri geliştirdik. Permolife serisi boya ve verniklerimiz CE ve EN71-3 stanardıyla uyumlu. CE ve EN71-3 standardına uyumlu bir ürün,  oyuncak komponentlerine alınan ve çocuklarla dahi temas noktasında zararsız olduğu onaylanmış demektir. Öte yandan “Dirençli Kentler için Dirençli Binalar” lazım. Dirençli Binalar için de Permolit Boya. PERMOMAX ELASTOMERİK Dış Cephe Boyamız yüzde 100 Saf Akrilik Emülsiyon esaslı bir ürün. Antikarbonizasyon (CO2 geçirmezliği; C1 TSE Sertifikalı) özelliği ile betonu ve demir donatıyı korozyondan koruyor. Yüksek elastikiyeti sayesinde de mikro çatlakların oluşmasını engelleyerek (Çatlak köprüleme; A5 TSE Sertifikalı) binaların direncini ve  ömrünü uzatıyor” dedi.

BANYOLARIN VAZGEÇİLMEZ İHTİYAÇLARI BANYOLARIN VAZGEÇİLMEZ İHTİYAÇLARI

KATILIM ÜCRETSİZ

8 Haziran 2022 tarihinde, “İklime Uyum, Eylem ve Binalarda Dirençlilik” temasıyla MSGSÜ Fındıklı Yerleşkesi, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek olan “Yeşil Rapido”ya katılmak isteyenler, www.yesilrapido.com web sitesi üzerinden kayıt formunu doldurarak başvurularını gerçekleştirebilecekler.