Ankara’da Subayevleri Mahallesi’nde bulunan ‘Ziraat Mektebi’ni ve Ankara Üniversitesi Tarım, Hayvancılık ve Gıda TEKNOKENT’inin bahçesinde metruk halde bulunan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından istirahat etmek için kullanılan ‘Atatürk Evi’ni Milli Mücadele Müzesi haline getirileceğini açıklayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden kazandıracaklarının altını çizdi. 

İKİ MÜZE İÇİN RESTORASYON ÇALIŞMASI YAPILACAK

Ziraat Mektebi’nin müze haline getirmek için Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayarak buranın restorasyon çalışmalarını devraldıklarına vurgu yapan Altınok, Atatürk Evini restore etmek için Ankara Üniversitesiyle protokol imzalayıp ihaleye çıkacaklarının altını çizdi.

17 BİN METREKARE ALAN YEŞİLLENDİRİLECEK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelmesinin ardından Keçiören’de bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü binasını karargah olarak kullandığının altını çizen Altınok, şehre iki müze birden kazandıracaklarını, bu müzelerin etrafında bulunan 17 bin metrekarelik alanı da yeşillendirerek gül ve çiçek vadisi yapacaklarını açıkladı. (AA)