Vestel, Ege Üniversitesi ile öğrencilerin mesleki gelişimine destek vermek, üniversite-sanayi iş birliğini artırmak ve ürün ve teknoloji geliştirmek üzere güç birliği yapacağını duyurdu. Protokol kapsamında Ege Üniversitesi’nin, Vestel ve Regal markalı ürünlerin geliştirilmesi ve tedarik edilmesi sürecinde bilim danışmanı olarak yer alacağı vurgulandı. Vestel’in insan hayatını kolaylaştıran teknolojileri de Ege Üniversitesi tarafından test edileceğini açıklayan marka, Ege Üniversitesi öğretim üyelerinin inceleyeceği ürünlerin, enerji ve su tasarrufu, hava kalitesi, besin değerini koruması, sessiz çalışması gibi konularda testten geçeceğinin altı çizildi. 

"BU İŞ BİRLİĞİ EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ OLACAK"

Vestel’in, Türkiye’de teknoloji, farklılık ve değişim denince akla gelen ilk markalardan biri olduğunu belirten Vestel Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler, yıllardır tüketicilere yenilikleri, birçok rekortmen ürünü üstün teknolojiyle sunduklarını açıkladı. Sürdürülebilir ve çevreci bir yaklaşımla daha az enerji ve su tüketen, hava kalitesini artıran, hijyeni ön plana çıkan, daha sessiz çalışan rekortmen ürünleri, gıda israfının önüne geçmeye yardımcı teknolojileri ürettiklerini ifade eden Güler, bunun en güzel örneklerinden birinin 'Gün Işığı Teknolojisi' olduğunu vurguladı. Bu ürünlerim her zaman bağımsız bir test kuruluşu tarafından test edilip, onaylandığının altını çizen Güler, bu kapsamda ülkenin saygın eğitim kurumlarından Ege Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri güç birliğinin, üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olacağının altını çizdi.

"EGE ÜNİVERSİTESİ OLARAK BİLİMSEL GELİŞİME YAPTIĞIMIZ KATKILAR GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR"

Üniversite-sanayi iş birliklerine her alanda önem verdiklerini belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi olarak bilimsel gelişime yaptıkları katkıların gün geçtikçe arttığını belirterek bilimin ülke kalkınmasındaki öneminin farkında olan ve bu yönde çalışmalarını yönlendiren, araştırma ve eğitim alanında bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılama vizyonuna sahip bir anlayış içinde olduklarının altını çizdi. Ülkemizin ve bölgemizin en önemli kuruluşlarından olan Vestel ile üniversite-sanayi iş birliğinin güzel örneklerinden birini gerçekleştirmek üzere imzaladıkları protokolün, üniversitede akademik olarak üretilen bilgilerin teknolojik olarak yatırıma ve katma değere dönüştürülmesinde etkili olcağını vurguladı.