YELİZ YİRMİBEŞ LALE- Kastamonu Entegre yurt içindeki başarısını yurt dışına da taşımaya devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl 18'incisi hazırlanan "Türkiye'nin İlk 1.000 İhracatçısı" araştırmasının sonuçlarına göre  Kastamonu Entegre, 142 milyon dolar ihracat rakamı ile en fazla ihracat yapan 1000 şirket listesinde yükselerek 109. sırada yer almayı başardı. 2018 yılında 139 milyon dolarlık ihracat ile 111. sırada yer alan şirket, 2019’da ihracat rakamını daha da yukarı taşıyarak ağaç bazlı panel sektöründeki liderliğini korudu.

Sektörün ihracat lideri

Dünyanın altı ülkesinde üretim tesislerinin olduğunu hatırlatan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, beş kıtada 100 ülkeye yaptıkları ihracatla her yıl açık ara sektör birincisi olduklarını vurguladı. Üretim ve ihracat alanlarındaki güçşlerinin ve deneyimlerinin, küresel rekabet ortamında kendilerine avantaj sağladığını dile egtiren Yıldız, yurt dışı yatırımlarıyla bugün dünyanın 7’inci, Avrupa’nın 4’üncü en büyük üreticisi olduklarının altını çizdi. MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürün gruplarının her birinde ise dünyada ilk 4 üreticsi arasında yer aldıklarına dikkat çeken Yıldız, dünya laminat parke üretiminin %6’sını tek başına gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Pandeminin yarattığı belirsizlik ortamına rağmen yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini ve öncelikli hedeflerinin ihracat yaptıkları ülke sayısını artırmak olduğunu dile getiren Yıldız, sektörlerinde yurt dışına açılan ilk şirket olarak, toplam yurt dışı yatırım tutarlarının 1 milyar doları aştığını, mevcut tesislerine ve yeni coğrafyalara yaptıkları yatırımlarla globaldeki konumlarını güçlendirirken, üretim ve ihracat alanlarında liderliklerini pekiştirdiklerini kaydetti.  Cirolarının %60’ını yurt dışındaki tesislerden ve ihracattan elde ettiklerini aktaran Yıldız, bu yıl ihracat rakamını 200 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.