İSTANBUL (AA) - Hekim Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özge Hekim, ihracatta elde ettikleri başarıyı 2019' senesinde de devam ettirmeyi  hedeflediklerini söyleyerek, Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden Amerika kıtası ülkelerine kadar ihracalarının hersene düzenli olarak sürdüğünü belirtti.

Hekim Yapı AŞ, bu sene 42'nci kez gerçekleştirilen İstanbul Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nda yeni ürünleriyle yerini alarak, ziyaretçilerle bir araya geldi

Hekim Holding'in  Yapı Malzemelerinden Sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı olan Özge Hekim, fuar kapsamında AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, holding çatısı altında faaliyette bulunan ve 2001 yılında kurulan Hekim Yapı'nın Türkiye' ile yakın coğrafyanın ilk otoklavlı fibercement levha üreticisi olduklarını belirtti.

Ana markalarının HekimBoard,HekimPanel, HekimPor ve HekimPan olduğunu vurgulayan Hekim, HekimBoard A1 sınıfı yanmaz fibercement levhaların gün geçtikçe projelerde ve yapılarda kullanım oranının arttığını  söyledi.

Yenilikçi ve yatırımcı  şirket olmaları nedeniyle sektörün bitmiş ürüne olan ihtiyacını görmeleriyle 2018 yılı başında HekimColorBoard markalı kendinden (hamurundan) renkli fibercement levha üretimine başladıklarını aktaran Hekim, HekimColorBoard kendinden renkli Fibercement levhaları ilk defa 41. İstanbul yapı fuarında sergilediklerini belirtti.

Hekim ColorBoard levhaların hamurunun içerisinde özel olarak geliştirdikleri doğal pigmentler ilekendi rengiyle gelen bir ürün olduğunu aktaran Hekim, bu  sebeple ürünün tekrardan boyama işlemine tabi tutulmasına gerek görülmediğini açıkladı.