Sektörle ilgili hedef kitlesinin öncelikli ve sürekli olan ihtiyaçlarını tespit etmeye çalışarak ortak akıl ve bilgiye dayalı çözümler üretmeye çalıştıklarını söyleyen Lider Boya Genel Müdürü Faruk Güder sorularımızı yanıtladı.

Faruk Bey, şirketinizin yapılanması ve gündemi hakkında bilgi verir misiniz? Yeni yatırım çalışmalarınız varsa paylaşır mısınız?

Lider Boya izolasyon ve inşaat malzemeleri, ülkemizin yükselen sektörlerinin başında gelen boya sektörü ile izolasyon sektörü ve bu sektörlerin lider markalarının çatısı altında bayilik yapısı oluşumu ile birlikte 2015 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Lider Boya yaklaşık 25 yıllık deneyimi ile Faruk Güder tarafından kurulan, güvenilen ve aranan bir marka haline gelmiş olup, ürün ve hizmet kalitesini ve ürün çeşitliliğini eksiksiz olarak aynı zamanda satış sonrası hizmetlerini yerinde ve hızlı bir şekilde yapılmasını amaçlayarak kurulmuştur.

Bu yıl hangi yeniliklerle hedef kitlenizin karşısına çıkıyorsunuz?

2021 yılında ülkemizin ve dünya ekonomisinin inşaat ve boya sektörüne sunmuş ve sunacağı yenilikleri firmamız takip ederek, titiz bir çalışma içerisinde hizmet vermiş olduğu sektöre yeni kaynaklar üretip sunmaya devam edecektir. 

Müşterinize sunduğunuz ürün ve hizmetleri paylaşır mısınız? Yapılara ürünleriniz nasıl bir değer katıyor?

Sektörümüzle ilgili hedef kitlemizin öncelikli ve sürekli olan ihtiyaçlarını tespit etmeye çalışarak ortak akıl ve bilgiye dayalı çözümler üretmek; boya ustalarımızın, mimarlarımızın, müteahhitlerimizin, mühendislerimizin ve nihai tüketicilerimizin talepleri doğrultusunda satış sonrası hizmetlerini hem mağazamızda hem de şantiye sahasında ve uygulama alanlarında iş birliği kurarak sağlıklı ve sürdürülebilir dinamik satış ve sistemleri ile birlikte sunmak istiyoruz. Müşterimize sunduğumuz ürünler ve hizmetler, inşaat malzemeleri satış ve uygulaması bunların içinde boyanın da çeşitleri arasında; dekoratif boyalar, iç cephe ve dış cephe boyaları, italyan boyalar, patina boyalar, dış cephe izolasyon ürünleri, binaların sıcak ve soğuğa karşı mantolaması ile ilgili ürünler ve çözümleri, bina içerisinde ıslak zemin alanlarının izolasyonu, binaların teras ve çatıları ile ilgili izolasyon ve çözüm ürünleri, teknik elemanlar ve ustaların tedarik edilmesi, yerinde keşifler, satış sonrası hizmetler, yapılara sunduğumuz en büyük değer katkılarıdır.

Yaz aylarıyla birlikte mevcut yapılarda renovasyon çalışmaları artacaktır. Hem iç cephe de hem de dış cephede boya tercihinde neye dikkat edilmeli sizce? Sağlık açısından ürünlerinizde sağladığınız avantaj nedir?

Mevsim itibariyle yapılardaki renovasyon çalışmalarını yerinde ziyaret edip eksiklikleri tespit ederek gerekli çalışmaları yapmak ve bu çalışmaların ekipman ve ürünlerini tedarik etmek gerekiyor. Hem iç cephede hem dış cephede tercih edilen boya kalitesi ile birlikte sağlıklı ürünler sunarak rekabet avantajımızı sürdürmek ve tarafsız bir şekilde üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz. 

Çözüm sunduğunuz referans projeleri paylaşır mısınız?

Çözüm ortağı olduğumuz projeler; 5 Levent Projesi, Çorum Sungurlu Öğrenci Yurdu, Çorum Alaca Gençlik Merkezi (MEB Gençlik Merkezi), İstanbul Avrupa Konutları vb. projeler.

Sektör gündeminizi değerlendirir misiniz? 

Potansiyeli yüksek olan yerler ve boya talebinin artış gösterdiği bölgemizdeki pazarlarda, yenilikçi ve kaliteli ürünler üreterek geçmiş yıllardaki eksikliği giderip günümüzde teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon yatırımları güçlü olan firmalarla birlikte hizmet vermek hedefindeyiz.

2021 yılının ikinci yarısı için hedefleriniz nelerdir? 

Ülkemizde ve dünyada pandemi dolayısı ile yavaşlayan üretim ve hammadde sıkıntısı giderildiği takdirde dikey bir büyüme ile birlikte yılsonuna kadar hedeflediğimiz ürün çeşitleri ve satıştaki ciromuzu yakalamayı arzu ediyoruz.