YELİZ YİRMİBEŞ - Systemair HSK markasının başarısı ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

1974 yılında İsveç’te kurulan Systemair’in dünya çapında üretimini gerçekleştirdiği ürünler arasında; başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri yer alıyor. Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu, Asya ve Güney Afrika’da konumlanarak 50 ülkede faaliyet gösteren Systemair, 20 ülkede 27 fabrikasında 6 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Dünya genelindeki 13 klima santrali fabrikasıyla Avrupa’da klima santrali pazar lideri olan Systemair, fan ve hava dağıtım ekipmanlarında da dünyada ilk üç marka arasında yer alıyor. 

PANDEMİ SÜRECİNDE HASTANELERE ÇÖZÜM SUNDU

Systemair HSK olarak; fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, acil durum hastaneleri, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan klima santralleri sektöründe yaklaşık son 10 yıldır Türkiye pazar lideriyiz. Özellikle son 15 yıldır hızla yaygınlaşan yüksek katlı ve camları açılmayan plazalarda taze hava girişini sağlayarak kritik rol oynayan klima santrallerini “binaların gizli kahramanları” olarak nitelendiriyoruz ve iklimlendirme projelerine dizayn aşamasında dahil olarak tasarım aşamasından tesisin devreye alınmasına kadar her aşamada rol alıyoruz. Önemli ulusal ve uluslararası markalarla olan iş birliklerimizin yanı sıra kamu alanında öne çıkan referans projelerimiz de bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yatırımı olan İstanbul Havalimanı, Bilkent, Etlik, Elazığ, Mersin, İzmir, Isparta, Adana, Kocaeli, Kayseri, Konya, Eskişehir ve İstanbul İkitelli Şehir Hastaneleri, Okmeydanı ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ve son olarak pandemi nedeniyle hayata geçirilen Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi hizmet verdiğimiz projeler arasında yer alıyor. 45 günde inşa edilen acil durum hastanesi projesindeki zaman kısıtlamasına rağmen tüm klima santrallerini ve ilgili VRF dış ünitelerini zamanında teslim etmek konusunda başarılı olduk. 2018 yılında hayata geçirdiğimiz ve lojistik açısından avantajlı bir lokasyon olan Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 28 bin metrekare alana kurulu fabrikamız, yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretim kapasitesine sahip. Temel misyonumuz “mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara temiz hava sağlamak” ve bu hizmeti sunduğumuz tüm cihazları Türkiye’deki fabrikamızda üretmekten gurur duyuyoruz.

Systemair HSK olarak önümüzdeki süreçte hangi konularda odaklanacaksınız? 

İklimlendirme sektörünün geri dönüşü olmayan bir şekilde öneminin anlaşıldığını söylemek mümkün. Artık AVM, okul, ofis, havaalanı, restoran gibi iç mekânların nasıl havalandırıldığı ve iç hava kalitesi sadece müteahhitlerin veya yatırımcıların ilgi alanı olmaktan çıkıp yaşamının yüzde 90’ını bu mekanlarda geçiren insanların ortak endişesi haline geldi. Kamuoyunu bilinçlendirmek ve Systemair markasının bu noktada ne kadar büyük rol oynadığını anlatmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

KÜRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİNİ DESTEKLİYOR

Altyapı projelerinin, ofislerin, okulların, ticari binaların ve endüstrilerin sayısının artması nedeniyle iç mekân hava kalitesini korumak için havalandırma cihazlarına olan talebin de artması bekleniyor. Sağlığın yanı sıra yenilenebilir enerjiler, hibrit sistemler ve düşük enerji tüketimli sistemlere doğru genel bir yönelim bulunuyor. Bunun sonucunda tüketiciye, çevreye ve topluma duyarlı, yenilikçi ürünlere ilginin artmasını bekliyoruz. Tüm bu nedenlerle sektörün de önemini artıracağına ve büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz. Sektörün lider firmalarından biri olarak, sorumluluğumuzun farkındayız. Şu ana kadar yaptığımız gibi fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, endüstriyel tesisler gibi dev ve kritik projelerin iklimlendirmesini sağlamaya ve temel misyonumuz “mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara temiz hava sağlamak” doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan, Systemair olarak Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma için dünya liderleri tarafından kabul edilen ve tamamlanması 2030’u bulacak olan en iddialı küresel sürdürülebilirlik hedeflerini destekliyoruz. Aynı zamanda Avrupa Birliği sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğiz.