Amerika menşeli bir firma olan Laticrete, yapı kimyasalları ve su yalıtımındaki başarısı ile isminden söz ettiriyor. Birçok ilke imza atan markanın tüm ürünlerinin patentli olduğunu belirten Genel Müdür Aras Oskay, Laticrete’nin harç, çimento ve lateksi karıştırarak yapıştırıcı elde eden dünyadaki ilk firma olduğunu vurguluyor. Tüm ürünlerinin patenti kendisine ait olan firmanın dünyada birçok ilke imza atmış bulunuyor. Oskay Ltd. olarak Laticrete markasının Türkiye distribütörü olduklarını geniş ürün gamlarıyla ülkemizdeki sanayicilerin ve müteahhitlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet verdiklerini açıklıyor. Yaklaşık 25 yıl garantili olan ürünlerinin teknik özellikleri ile projelere avantaj sağladığını aktaran Oskay, ürünlerinin projelerdeki uygulamasının yurt dışındaki ekip tarafından denetlendiğini açıklıyor.
 

Seramik yapıştırıcıları, su izolasyonu ve zemin ürün grubu olmak üzere üç ana ürün gamı ile hizmet verdiklerini dile getiren Oskay, Laticrete markasının yatayda ve dikeyde seramik yapıştırıcıları ile öne çıktığını belirterek “Türkiye’de seramik yapıştırmak için cephede iskelet sistemi kullanılırken, Amerika’da yalnızca seramik yapıştırıcıları tercih ediliyor. Hızlı kürleşen yapısı nedeniyle Laticrete su izolasyonunun üzerine iki saat kadar kısa bir zaman içerisinde seramik yapıştırılabiliniyor. Yeni olan Hydro Ban isimli su izolasyonun ise 20 dakika sonra su testini yapıp, üzerine seramik yapıştırabiliyorsunuz. Profesyonel bir ürün olan Hydro Ban, kullanımı oldukça pratik olması sebebiyle ustaların yanı sıra nihai tüketici de rahatlıkla kullanabilmekte. Laticrete’nin satın aldığı bizim de Türkiye distribütörü olduğumuz Spartacot’nin ise zemine yönelik çözümleri bulunuyor.” Diyor.

Müşterilerine kauçuk polimer esaslı su izolasyonu ürünleriyle de hizmet verdiklerini dile getiren Oskay, standart dediğimiz su izolasyon ürünlerinin iki saatte kuruduğunu açıklıyor. Oskay, “İlk kat 2 saat, ikinci kat 2 saat sonra su testini yaparak ardından üzerine seramik yapıştırabiliyor ya da beton atabiliyorsunuz. Daha kısa bir zaman içerisinde sonuca ulaşmak isteyen müşterilerimize ise Hydro Ban ürünümüzü öneriyoruz. Bu ürünümüz özellikle sanayi tesislerinde ve okul, hastane gibi duraklamanın veya geri dönüşün çok hızlı olması gerektiği yapılarda tercih ediliyor. Öte yandan şilte yöntemiyle yaptığımız su izolasyonumuz var. Bu ürün seramiklerin kırılmasının önüne geçiyor. Su izolasyonunu özel bir şeyle yüzeye yayarak ardından seramik yapıştırıcısını kullanabiliyor ve seramiği yapıştırabiliyorsunuz.” Diyor.
Üçüncü İstanbul projesinin tüm teraslarında Hydro Ban ürünlerinin kullanıldığını dile getiren Oskay, ürünün uygulamasının bayileri tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Oskay, “Projede yapılan çalışma ben ve yurt dışından gelen ekibimiz tarafından belli periyotlarda denetlendi. Titiz bir çalışmanın yürütüldüğü projeye hem ürün hem de uygulamadaki kalitemizle avantaj sağladık.” Dedi.

PRESTİJLİ PROJELERİN TERCİHİ

Bugüne kadar birçok önemli projede yer aldıklarını açıklayan Oskay, Ankara’da hayata geçen Roketsan projesinin perde duvarlarında Hydro Ban ürünlerinin kullanıldığını açıkladı. İnşaat projelerinde özellikle ağır şartlarda yüksek dayanımı ile öne çıkan özel epoksi derzleriyle hizmet verdiklerini açıklayan Oskay, “Mimarlara talepleri doğrultusunda Laticrete’nin özel karışımlı derzleri ile de çözüm sunuyoruz. Derzin içerisine, istenilen renk pigment halinde karıştırılarak sonuca ulaşılıyor. Böylelikle ihtiyaç duyulan oran kadar renk elde ediliyor. Yani kırmızı renkli derz için ihtiyacınızdan fazla kırmızı renkli bir derz almanıza gerek kalmıyor. Böylelikle derzi, daha sonra farklı renkler elde etmek için de kullanabiliyorsunuz.” Diyor.

Bir yapının temelinden çatısına, ıslak mekanlarından balkonlarına kadar farklı alanlarında su yalıtımının kullanılması gerektiğini önemle vurgulayan Oskay, demirin ve betonun korozyona uğramaması için yapının temelinde su yalıtımın kullanılması gerektiğini önemle vurgulayarak su yalıtımının hem can güvenliği hem de binanın sağlığı için oldukça önemli olduğunun altını çizdi.