DOKA TÜRKİYE "YAPI FUARI"NDA YERİNİ ALDI DOKA TÜRKİYE "YAPI FUARI"NDA YERİNİ ALDI

İnovatif portföyü, yazılım, servis ve mühendislik hizmetleriyle inşaat endüstrisinin tüm ihtiyaçlarını bir arada sunan Hilti, katıldığı etkinlikler aracılığıyla sektör temsilcileriyle temaslarını sürdürüyor. Son olarak Rail Industry Show Zirve ve Fuarı ile 3. Proses Emniyeti Sempozyumu’na katılan şirket, inşaat sektöründe öne çıkan teknolojileriyle ziyaretçilerden tam not aldı. Katıldığı bu iki etkinlikte ürünlerini sergilemenin yanı sıra sektördeki son gelişmeler Hilti Türkiye Mühendislik Müdürü Yalçın Arslan ve Hilti Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Müdürü Tuğberk Açıkalın tarafından gerçekleştirilen sunumlarla katılımcılar ile paylaşıldı.
Rail Industry Show Zirvesi ve Fuarı’nda Hilti Türkiye Mühendislik Müdürü Yalçın Arslan, “Tünel İçi Elektromekanik Sistemlerde ve Yürüme Yollarında Modüler Çözümler” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Hilti Türkiye İSG Müdürü Tuğberk Açıkalın ise 3. Proses Emniyeti Sempozyumu’nda, inşaat sektöründe iş güvenliğinin sağlanmasında teknolojilerin üstlendiği roller hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

RAİL INDUSTRY SHOW ZİRVE VE FUARI’NA İNOVATİF TEKNOLOJİLERİYLE DAMGA VURDU

Rail Industry Show Zirve ve Fuarı’nda ziyaretçilerini ağırlayan Hilti, standında Dudullu-Bostancı metro yolunda uyguladığı ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan modüler kanal sistemleriyle yürüme yolu ve elektro-mekanik sistem çözümü olan mock-up’ı tanıttı. Bu çözümünün yanı sıra; el aletleri, ankraj sistemleri, yangın durdurucu sistemler ve gelişmiş ölçme sistemlerini sergileyen Hilti, mühendislik servisleri ve BIM çözümleri hakkında da katılımcılara önemli bilgiler verdi. Hilti Türkiye Mühendislik Müdürü Yalçın Arslan, fuarın 3. günü katılımcılara “Tünellerde Hilti Çözümleri ve BIM” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.
Hilti’nin fuarda ilgi gören ürünleri arasında yer alan inovatif çinko-magnezyum (ZM) korozyon koruma sistemi sektöre kattığı inovasyon ile dikkatleri üzerine çekti. Bu teknoloji, özellikle tünellerde imalat esnasında kesilmesi gereken çelik parçalarda tekrar korozyon önlemi almaya gerek kalmadan hızlı ve güvenilir imalatı mümkün kılıyor. Ayrıca kaynağa ihtiyaç olmadan sadece iki adet el aleti ile cıvatalı montaja izin veren sistem sayesinde inşaat toleranslarına ve tren hattı gabarisine uygun sistem çözümleri yapabiliyor. Tüm bu imalatlar için tünel hattı işgal edilmediğinden birden çok ekibin aynı anda çalışmasına izin verebilen bir sistem çözümü de sağlanıyor.

3. PROSES EMNİYETİ SEMPOZYUMU’NDA İŞ GÜVENLİĞİNDE TEKNOLOJİNİN ÖNEMİ KONUŞULDU

Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 3. Proses Emniyeti Sempozyumu’na da katılan Hilti, stant alanında sektör temsilcileri ile buluştu. Etkinlikte endüstriyel yapılar için yangın güvenliğinin önemine dikkat çekmek amacı ile pasif yangın durdurucu ürünlerini sergileyen Hilti, standını ziyaret eden katılımcılarla hem yangın güvenliği hem de ürün ve hizmetleri hakkında detaylı bilgiler paylaşma fırsatı buldu. 
Sempozyumda ayrıca Hilti Türkiye İSG Müdürü Tuğberk Açıkalın güvenli el aleti kullanımı hakkında katılımcılara eğitim de verdi.