Carrier Lift, birkaç yıl öncesinde doğmuş olsa da kısa bir zamanda önemli bir başarıya imza atmış bir marka. Bu başarıda, firma ortaklarının güvenlikli iskeledeki 25 yıla dayanan tecrübesinin ve kaliteye verdikleri önemin payı büyük. Müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek çalışmalarına yön veren firmanın hedeflerini, Genel Müdür Bilal Salık ile konuştuk.

Carrier Lift’in çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Carrier Lift, 2016 yılında ben ve ortaklarımın güvenlikli iskele sektöründe edindiği tecrübeyle otomatik iskele sistemleri sektöründe faaliyet göstermek üzere kuruldu. Otomatik iskele sistemlerinin üretimini, Ankara’da 4 bin metrekareden oluşan fabrikamızdaki son teknoloji ile üretiyoruz. Yıllık üretim miktarımız yaklaşık 120 otomatik iskele sistemi.  Türkiye’de satış, kiralama, servis, bakım, montaj ve demontaj hizmeti veriyoruz. Ayrıca Cezayir’de distribütörlüğümüz bulunuyor. CR1250 tek mas ve CR2500 çift mas olmak üzere iki ayrı otomatik iskele sistemimiz var. Bu iki ürün arasındaki fark CR2500 çift mas otomatik iskele sisteminin kullanım alanının ve taşıma kapasitesinin daha fazla olmasıdır. Yapıların yerleşim planı, kullanılacak istemin belirlenmesinde önemli. Nitekim yatay olarak geniş bir yapı ise çift mas otomatik iskele sisteminin kullanılması daha avantajlı olacaktır. Carrier Lift Asansör olarak her forma uygun çözümler sunabiliyoruz müşterilerimize.

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Bugüne kadar birçok önemli projede Carrier Lift Otomatik İskele Sistemleri tercih edildi. Baysaş İnşaat’ın hayata geçirdiği İstanbul 216 projesinde kiralanmak üzere 16 otomatik iskele sistemlerimiz kullanıldı. And Pastel projesinde 42 otomatik iskele sistemleri çalışmaya devam ediyor. Vadi İstanbul, Vadi Koru, Ankara Şehir Hastanesi, Ankara Kaşmir, Yedi Mavi, Rönesans, YDA firmaların projelerinde tercih edildik. Alüminyum cam giydirme firmaları ile de projelerde çalışıyoruz. Oyak Holding’in Göksu Park projesine 46 otomatik iskele sistemimiz çalışıyor. Bu projelerde güvenlikli iskele kullanıldığında stoklama için daha büyük bir alana, daha kalabalık bir ekibe ve montaj ve demontaj için daha uzun bir süreye ihtiyaç duyulacaktı. Bu sebeple otomatik iskele sistemlerinin kullanımı çok daha avantajlı.

Ankara’da güvenlikli iskele sistemleri kullanımı daha yoğun; ancak yakın zamanda İstanbul’da da kullanımı artacaktır. Bu düşüncemiz ülkemizde güvenlik standartlarına verilen önemin her geçen gün artmasındna kaynaklanıyor. Ankara’daki ortağımız Taner Sağar makine ve Ar-Ge’yi çok iyi bilen bir iş adamı. Bugün bu önemli projelerde tercih edilmemizde ürün ve hizmet kalitemizin yanı sıra 25 yıllık güvenlik iskele üretiminde ve pazarlamasında edindiğimiz tecrübenin de payı var. Tüm bu argümanlar firmamızı çok daha başarılı kılıyor.

Carrier Lift’in hedefleri neler?

Öncelikli hedefimiz global pazarda oyuncu olmak. Türkiye’de bu pazara hem kiralama hem de satış alanında ihtiyaca cevap verebilecek donanıma sahibiz. Carrier Lift’ın İngiltire’nin ya da Almanya’nın ürettiği üründen çok daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yurt dışı pazarında güçlü bir oyunucu olmayı hedefliyoruz. Cezayir’deki distribütörümüz ile bu hedef doğrultusunda adımımızı attık. Türki Cumhuriyetleri ile görüşmelerimiz devam ediyor.