Havuz sektöründe 20 yıllık bir geçmişi olan İdeal Havuz, başarısını her geçen gün artıran markalar arasında. Hizmete ve ürün kalitesi ile öne çıkan marka özellikle hazır havuz alanında ismini duyurmuş. Bugüne kadar birçok önemli çalışmaya imza atan firmanın odaklandığı bir diğer konu ise havuz ekipmanları üretimi. Hem üretimde hem de ihracatta çalışmalarını artırmayı hedefleyen firmanın gündemini, İthalat ve İhracat Müdürü Atilla Karabulut ile konuştuk. 

İdeal Havuz’un çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

İdeal Havuz, sektörde 20 yıllık bir geçmişi olan köklü bir firmadır. Hazır havuz alanında ithatal ve ihracat gerçekleştiriyoruz. Fibalon ve de Future Pool firmasının Türkiye distribütörüyüz. Hazır havuz satışı, montajı ve bakımını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık üç yıl önce ithalat ve ihracat müdürü olarak firmaya katılım gerçekleştirmiş bulunmaktayım. Hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz? 

İdeal Havuz olarak bugüne kadar birçok konut projelerine ve sahış evlerine çözüm sunduk. Örnek vermek gerekirse Sabancı ailesinin birçok evinin havuzları firmamız tarafından yapıldı. Bodrum’dan Karadeniz Bölgesi’ne kadar Türkiye’nin her şehrinde çözüm sunduğumuz projeler bulunmaktadır. Aynı zamanda ihracat çalışmalarımız da mevcut. Havuz filtresi, havuz kum filtresi, lamba gibi havuz ekipmanları ile ilgili bazı malzemeleri kendi bünyemizde üretiyoruz. 

Hazır havuzun sağladığı avantaj nedir?

Hazır havuzun en önemli avantajı yapımının ve kullanımının çok kolay olmasıdır. Beton havuzlar kadar inşa süresi uzun değil hazır havuzun! Nitekim bir hafta kadar kısa bir sürede kurulumunu gerçekleştirebiliyor ve kullanılabiliniyorsunuz. Aynı zamanda hazır havuz yapımı için herhangi bir ruhsat almanız gerekmiyor. İdeal Havuz ekibi olarak beş gün gibi kısa bir sürede hazır havuzun yapımını gerçekleştiriyoruz. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

İdeal Havuz olarak geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İstanbul Yapı Fuarı’na katıldık. İkinci defa katılım gerçekleştirdiğimiz bu fuarda ürünlerimizin ve çalışmalarımızın tanıtımını yaptık. CEO’muz Taner Kizir sektörde tecrübeli, vizyonlu bir yöneticidir. Firma olarak hedefimiz daha fazla üretim yapmak. Aynı zamanda ihracatımızı artırmak istiyoruz. Müşterilerimizin ürün kaitesinden daha fazla memnun kalmasını sağlamak istiyoruz. 

Havuz sektöründeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Son yıllarda havuz sektöründe önemli ve güzel gelişmeler yaşanıyor. Yurt dışında gerçekleştirilen fuarlara sıklıkla katılım gerçekleştirdiğim için burada ülkemizdeki firmaların faaliyetlerini yakından gözlemleme fırsatım oluyor. Türkiye’de yerli üretici firmalarımız çok güzel işlere imza atıyor. Bir Türk olarak bundan gurur duyduğumu belirtmek isterim. 

Havuz uyulamalarına talep arttı son yıllarda. Bu talebi neye bağlıyorsunuz?

Türkiye’de insanların yaşam şekli ve kalitesi değişti. Özellikle büyük şehirlerde gündelik hayatın hızlı olması, işlerin yoğunluğu, nüfusun artması gibi birtakım etkenler insanları daha fazla dinlenebilecekleri alanlara yönlendiriyor. Bu durum da özel yaşam alanlarında havuza ihtiyaç duruyor. İnsanlar evlerinde yer alan havuz ile dinleniyor, vaktini daha kaliteli geçiriyor.

Son olarak sizce ülkemizde havuz sektöründe yaşanan en önemli problem nedir? 

Türkiye’de havuz gelişmekte olan bir sektör. Geçmiş yıllara oranla son yıllarda havuz sektörüne Türk firmaları daha fazla adapte oldu. Sektörün ilerleyen süreçte çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Merdiven altı üretim yapan firmalar haksız rekabete sebep oluyor.