Ürün ve hizmet kalitesi ile öne çıkan Gawoni Yapı Kimyasalları, yurt dışında da tercih edilen bir isim. Yenilikçi yüzü ile başarılı işlere imza atan markanın çalışmalarını, firma yetkilisi Faruk Özçelik ile konuştuk.

Bu yılın ilk dönemini geride bıraktık. Sektörünüz ve firmanız açısından bu yılın ilk dönemini nasıl değerlendiriyorsunuz?


Bu yıl özellikle inşaat sektörü için çok da kolay olmadı. Maalesef ülkemizdeki en büyük sıkıntı, piyasada arz talep araştırması yapılmadan işe girilmesidir. İhtiyaçtan fazla konut üretilince konut piyasası iyice şişti… Faaliyet gösterdiğimiz sektör, inşaata bağlı olması nedeniyle ister istemez bu durumdan etkilendi. Gawoni Yapı Kimyasalları olarak dış pazarda da aktifiz. Bu sebeple yoğun bir yıl geçirdik diyebilirim.


Firmanızın çalışmaları, müşterilerinize sunduğunuz ürün ve hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?


Öncelikli hedefimiz yurt içinde ve yurt dışında pazar payımızı arttırmak.  Teknik ürün gamımızı yükselterek yenilikçi olmaya devam edeceğiz. 


Çözüm sunduğunuz bir projede yaptığınız çalışmayı anlatır mısınız?


En önemli proje çalışmamız, Fransa ve Almanya’da tranverter mermerde kullanılmak üzere üretiğimiz yapıştırıcı ve tranverter dolgusu oldu. Bu çalışmamız, iki ülkede bizim için çok ciddi bir pazar payı oluşturdu.


Gelecek döneme yönelik planlarınız neler?


Gelecek dönemdeki planlarımız sürekli ürün portföyümüzü genişleterek, yenilikçi kalite politikasından şaşmadan iş hayatımıza devam edebilmek. Ülkemizde inşaat sektöründe ciddi anlamda kriz yaşanıyor. Ben bu krizin çok iyi olacağı düşüncesindeyim. Sektörde elemenin yaşanmasına sebep olacağını, ticarete yeni bir ahlak ve yeni bir ödeme sistemi gertireceğine inanıyorum. Piyasadan artık uzun vadeli çekler, senetler kalkacaktır. Böylelikle gerçek anlamda ticaret getirecek ve bu da gerçek anlamda ahlaklı dürüst ticaret yapanların önünü açacaktır.