YELİZ YİRMİBEŞ LALE- Mut-San Asansör ne zaman kuruldu, neler yapıyor? Hem üretiminizden hem de diğer hizmetlerinizden bahseder misiniz?

Firmamız 2001 yılında kuruldu. Fabrikamız Bağcılar/Güneşli’de yer alıyor. Tüm Türkiye geneline hizmet sunuyoruz. Asansör üretimi, imalatı, montajı ve arıza bakım hizmetleri, bünyemizde sürdürdüğümüz başlıca faaliyetler arasında geliyor. Asansör kabinleri üretiyoruz. Bunun yanında yedek parça imalatımız da mevcut. Aynı zamanda komple asansör montajını da biz yapıyoruz. Toplu konutlar, idari binalar, kamu daireleri, alışveriş merkezleri, sosyal yaşam alanları, yürüyen merdivenler, himzet sunduğumuz alanlar içerisinde yer alıyor.

Bugüne dek hangi projelere çözüm sundunuz? Öne çıkan projelerden belli başlı birkaç örnek sunabilir misiniz? 

Havalimanları, alışveriş merkezleri, toplu konutlar, kamu binaları, rezidans ve bilimum plazalar bunların yanında birçok villa ve butik projelerde bulunmaktadır. 
Faaliyet gösterdiğiniz projeler insan sirkülasyonunun yoğun olduğu alanlar. Dolayısıyla bu gibi büyük projelerde asansörler hem güvenlik hem de malzeme ve işçilik kalitesi bakımından oldukça önemli. Türkiye’de asansör kazaları da sıkça yaşanıyor ne yazık ki.

Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Asansör kazaları bazı yaşam alanlarının yöneticilerinin ne yazık ki asansörlere önem vermemesinden kaynaklanıyordu. Bundan 10 yıl kadar önce Sanayi Bakanlığı duruma el koydu. Şu an Sanayi Bakanlığı’nın verdiği yönetmeliklere göre hareket ediyoruz. Biz montajı yaptıktan sonra Bakanlık yetkilileri gelip denetliyor, kontrolünü yapıyor, gerekli testleri uyguluyorlar ve Yeşil Etiket adını taşıyan bir uygunluk belgesi veriyor. 
Son olarak, Türkiye’de asansör hem sektörün gelişmesi hem de kullanıcının daha iyi hizmet alabilmesi açısından mevcut yönetmelikleri nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Bu çok önemli bir konu. Bizim birinci hedefimiz Türkiye’den yabancı sermayeyi kaldırmak. Yabancı yatırımcılara iş yaptırmamak ve göz açtırmamak istiyoruz. İkinci hedefimiz yerli üretimi artırmak. Müşterilerimize kendimizi daha iyi tanıtmak, porrtföyümüze yeni müşteriler katmak istiyoruz. Şu anki en büyük hedefimiz bu. Aksi takdirde ülkemizin parası dışarıya gitmeye devam edecek. Yerli firmalar daha kaliteli işler yapabiliyor. Bizim bunu gösterebilmemiz lazım.