Müşteri istek ve ihtiyaçlarını en kısa zamanda ve en uygun şekilde tamamlayarak kalite sürekliliğini devam ettirmeyi 2021 ikinci yarısında hedefleri arasına alan Asya Aksesuar Alüminyum, ürün gruplarını genişleterek ilk yarıya göre daha çok müşteriye hizmet vermeye odaklanıyor. ASYA Aksesuar Alüminyum Genel Müdürü Asya Sarıbağ sorularımızı yanıtladı.

Asya Hanım, bize şirketinizin yapılanmasını ve yakın dönem iş gündemini anlatmanızı rica ediyoruz. 

Alüminyum profil ve kompozit paneller, alüminyum kapı kolları, kapı aksesuarları, kilitler, cam kapı aksesuarları, paslanmaz cam kapı kolları, cam cephe spiderleri, makinalar ve elektrikli ev aletleri, alüminyum ispanyolet kollar, el aletleri, testereler ve matkap uçlu vidalar, rulmanlar, ankraj ve bant grubu, silikon ve yapıştırıcılar gibi ürün gruplarında daha çok talep görmekteyiz. Ürünler için satın alımdan satış sonrasına kadar olan bütün faaliyetlerde müşteriye tek seferde en uygun hizmeti sunmak temel amacımızı oluşturmaktadır. Satış sonrası müşteri memnuniyeti adına müşterilerle olan diyaloglarımızı daha interaktif şekilde gerçekleştirerek müşteri zihnindeki imajımızı iyi bir şekilde konumlandırmaktayız. Satın alınan ürünün taşınması, teslimi, montajı, kullanımının gösterilmesi, bakım onarım ve yedek parça sağlanması, müşteri şikayetleri ile ilgilenilmesi gibi çabalar şirketin genelini kapsayan faaliyetlerdir. 

Alüminyum Pencere ve Kapılar başta olmak üzere Alüminyum Cephe sistemleri ve Cephe Kaplama Sistemlerinde  ne gibi çözümler sunuyorsunuz? 

Alüminyum doğrama yaşam alanlarında kullanılan sistemler olarak pencere ve kapı doğramaları oldukça yaygındır. Alüminyum doğrama sistemlerden beklenen özellikler başta ısı yalıtım ve hava-su sızdırmazlık performansı olmak üzere, dış ortam sesinin mekânda minimum seviyede hissedilmesi, ihtiyaç duyulan gün ışığının ortama alınması ve rahat çalışan bir kullanım sunabilmesi şeklinde sıralanabilir. Alüminyum doğrama menteşeli sistemler kullanım seçenekleri açısından çok zengin olup içe ve dışa açılır kapı-pencere, çift-eksen, vasistas, pivot gibi standart kullanımların yanında gizli kanat pencere ve hem yüz kapı gibi estetik odaklı birçok ilave çözüme sahiptir. 

Özellikle hangi ürün gruplarında daha çok talep görüyorsunuz? Bu ürünlere için satış sonrası hizmetlerinizi anlatır mısınız? 

Talep görülen ürün gruplarımızda önceliği kompozit panel cephe kaplaması alıyor. Normal kompozit dışında A2/FR yanmaz kompozit panellerimiz de üst sıralarda yerini alıyor devamında cephe profilleri ve yalıtım malzemeleri (mebran, nefes alan örtü, taşyünü) geliyor. Sonrasında ilave malzemeler aksesuar ve yapıştırıcı silikonlar, vidalar çok talep görüyor.

2021 yılı ikinci yarısı için hedefleriniz nelerdir? 

2021 yılı ikinci yarısı için önceliğimiz teknolojik gelişmeleri kullanarak yeniliklere öncülük eden bir firma olup müşteri istek ve ihtiyaçlarını en kısa zamanda ve en uygun şekilde tamamlayıp, kalite sürekliliğini devam ettirmek. Ürün gruplarını genişleterek ilk yarıya göre daha çok müşteri elde etmek de hedeflerimiz arasındadır.