Say Çelik, yeniliğe önem veren markalar arasında. 43 ülkeye ihracat yapan firma, yeni ürünleri ile bu başarısını daha da artırmayı hedefliyor. Firmanın çalışmalarını ve hedeflerini, Satış direktörü Ahmet Bekiroğlu ve İhracat Müdürü Esat Demir ile konuştuk.

Say Çeliğin sektördeki başarısı ve üretimi hakkında bilgi verir misiniz?

19. yılına giren firmamız profil ve yer süzgeçlerinde sektördeki bilgi ve tecrübesi ile müşterilerine kaliteli hizmet sunarak bugünkü başarısı elde etmiştir. Ülkemizin her geçen gün büyüyen ekonomisi ile beraber firmamız, yaptığı yatırımlarla ve izlediği doğru politikalar sayesinde güçlü ve sarsılmaz bir yapıya sahiptir. Üretimini yaptığımız ürünlerde kalite endeksli çalıştığımız için ürünlerimiz birçok projede tercih sebebidir. Eğer müşterilerinize güven verebiliyorsanız, size ve ürününüze inanmışlarsa başarı kaçınılmaz demektir. Şuan ülkemizin her noktasında bayilerimiz ile beraber birçok projeye hizmet vermekteyiz. Markamız her geçen gün daha çok bilinmekte ve talep görmektedir. Aynı zamanda 43 ülkeye ihracat yapmakta, markamızı ve bayrağımızı birçok ülkede gururla temsil etmekteyiz. Komşu ülkelerimiz başta olmak üzere Balkanlardan Ortadoğu’ya, Avrupa’dan Afrika’ya ihracat gerçekleştirmekteyiz. Çalıştığımız ülkelerin çoğunda bayilerimiz ve dağıtım noktalarımız mevcuttur. 2017 yılı itibari ile bünyesinde PVC profil ürünleri, alüminyum profil ürünleri, enjeksiyon ürün grupları, paslanmaz çelik profil ürünleri, yer süzgeçleri ve Linear Duş Kanalları ile bu kadar farklı ürün gurubunu, tek çatı altında eş zamanlı entegre tesisinde üretimi yapan tek firmayız. Bu da firmamızın tercih edilme sebeplerinin en önemlisidir.

Hangi ürünlerinizle pazarda yer alıyorsunuz?

Firmamızın ürettiği ürünler ağırlıklı olarak ıslak zemin ve tamamlayıcı ürünlerdir. Seramik, parke ve tesisat ürünlerinin tamamlayıcısı noktasında hizmet vermekteyiz. Yer karosu ve seramik uygulamalarında alüminyum, PVC ve çelik profil guruplarımızla; banyo, mutfak ve ıslak zeminlerde kullanılmakta olan paslanmaz çelikten süzgeç ve linear duş kanallarımız ile yer almaktayız. Ürünlerimiz bölge dağıtıcı bayilerimizde, vitrifiye, seramik satış mağazalarında ve mekanik firmalarında buluna bilinmektedir. Firmamız bünyesinde bulunan kalıp atölyemizde satışını gerçekleştirdiğimiz tüm ürünlerin kalıpları yapılmakta ve sürekli olarak geliştirilmektedir. Bu sayede spacial ürünler üretebilinmekte, projelere uygun ve istenilen nitelikte ürün desteği verilmektedir. İnşaat sahasına ve uygulama alanlarına giderek bizzat yerinde keşif ve karşılıklı fikir alışverişi olanağı sunmaktayız. 

Bu yıl hangi yenilikleri hedef kitlenizle buluşturdunuz? Yeni ürün ya da yatırım çalışmanız oldu mu ya da olacak mı?

Firmamız bünyesinde kurmuş olduğumuz kalıp atölyemizde profesyonel AR-GE ekibimizle her yıl onlarca yeni ürün geliştirmekte ve tüm ürünlerimizi patent veya faydalı model ile koruma altına almaktayız. 2018 yılı için iş ortaklarımızın beğenine sunduğumuz; SAY LED profilimiz, SAY CUPON ürünlerimiz,  süzgeç ve duş kanallarında ürettiğimiz yeni ürünler;  büyük ilgi görmeye başlamıştır. Buda bizlere izlediğimiz ve yaptığımız AR-GE’lerin başarılı bir yolda olduğunu göstermektedir. Firmamız sadece ürün geliştirmekle kalmayıp; kendini geliştiren, ISO 9001 sistemine sahip olup, TSE ve CE kalite belgeleriyle başarısını tescillendirmiştir. Hem yurtiçinde hem yurtdışında birçok fuara katılım sağlamaktadır. Katıldığımız başlıca fuarlar; yurt içi fuarlarımız Unicera, Yapı Fuarı ve Sodex; Yurt dışı fuarlarımız The Big 5 Dubai, Cersai İtalya, Cevisema İspanya, Batimat Fransa’dır.

Sektörünüzdeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eğer üretimini yaptığınız ürüne ve o işe inancınızı vermişseniz yaptığınız işin karşılığı da alıcılar tarafından olumlu değerlendirilecektir. Bizler sürekli yeni ürünlere, yeni çözümlere önem veren bu yolda sürekli yenilik ve gelişim sağlayan firmayız. Sektörümüzde de diğer firmaların, meslektaşlarımızın bu şekilde yol almaları hem sektöre hem ülkemize artı değer katacağı inancındayız. Firmamız, kuruluşundan beri çizmiş olduğu iş ahlaki ve müşteriye doğruyu ve kaliteyi sunma arzusundan vazgeçmediği için bugün hem yurtiçinde hem yurt dışında tercih edilen, aranan ve seçilen bir markayız. 

2018 yılında gündeminizde hangi başlıklar olacak? Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Firmamız yatırımlarını planlamalarını uzun vadeli olarak düşünmekte ve bu yolda başarılarına devam edecektir. Sezonun başında çıkardığımız yeni çözümlerinin yanı sıra, Yıl içerisinde planladığımız yeni ürün ve konseptlerimiz devam etmektedir. Profil Sistemleri ve Linear Süzgeçlerimizde yeni ve farklı çözümler için geliştirdiğimiz ürünler sezon içerisinde iş ortaklarımıza sunacağımız yeniliklerdir. Ayrıca firmamız güçlü export ekibi ile yurtdışında fuarlara ve müşteri ziyaretleri ile iş ortaklarımızla güçlü iletişimi sürdürmekte ve planlamasını ve çalışmasını yaptığımız yeni pazarlara ziyaretlerimiz devam etmektedir. “Her ülkede bir bayi” sloganıyla yoluna devam eden ihracat ekibimiz ile, hizmet verdiğimiz ülke ve bölge sayılarını artırmaya, hem firmamızın hem de ülkemizin şanlı bayrağını gururla temsil etmeye devam edeceğiz.