UKS Yapı'nın firma sahipleri Ekrem Ulubaş tarafından 1966 yılında kurulduğunu belirten  İzotüm Yalıtım Maddeleri İş Geliştirme Müdürü, İnşaat Mühendisi Nevzat Goloğlu çalışmaları hakkında şunları söylüyor: "Su ve ısı izolasyon malzemeleri satış, uygulamaları yaparak faaliyetine başlamıştır. 1980 yılı başında Tüpraş bayiliği alarak bitüm asfalt satışı yapmaya devam etmiştir. 1984 yılında gelişen inşaat ve yapı sektöründe piyasanın ihtiyacı olan su yalıtım ürünleri üretimine UKS markası altında başlamıştır. İlk olarak beton ve harçlarda su geçirimsizlik katkısı olan İZOÇİM, arkasından sektörden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda endüstriyel zemin kaplaması, mantoloma harçları, tamir harçları , tek ve çift bileşenli su yalıtım ürünleri üreterek ürün yelpazesini genişletmiştir. 
2008 yılında ise Hadımköy fabrikamızda bitümlü su yalıtım örtüleri üretimine başlanmıştır. 
2016 yılı başında BAUMERK firması ile ortak olunarak bayilerimize ve projelere likid su yalıtım malzemeleri, yapı kimyasalları ve tamamlayıcı su yalıtım ürünleri sunulmaya başlanmıştır. 2018 yılında BAUTHERM markası kurularak ısı yalıtımı sektöründe yer almaya başlanmıştır. Bu marka altında XPS ısı yalıtım levhaları ve taşyünü ısı yalıtım levhaları satışı başlamıştır. Yarım asırı aşkın bir süreçte faaliyet gösteren firmamız her zaman en iyi hizmet, kalite, dürüstlük ve müşteri memnuniyeti prensipleri doğrultusunda inşaat sektörüne hizmet vermeye devam etmektedir.

İnşaat sektörüne hangi ürün ve hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz?

İnşaat sektöründe asıl işimiz; tecrübelerimizi ürünlerimize aktardığımız su yalıtımıdır. Su yalıtımında UKS markamızla bitümlü su yalıtım ürünleri, BAUMERK markamızla likid su yalıtım ürünleri ve yardımcı yalıtım ürünleri üretip satışlarını gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra bayilerimizin ve projelerin çözüm ortağı olmak adına BAUTHERM markamızla ısı yalıtım ürünleri pazarında XPS (ekstrude polistiren levha), taşyünü (ısı, ses ve yangın yalıtım) plakaları ile projelerin ve bayilerimizin çözüm ortağıyız.

Gündeminizde neler var? Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Yıllarca şantiyelerin ve bayilerimizin tedarik noktasında güven duyduğu bir firmayız. Bu anlayışla ülkemiz çıkarları doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte iç piyasada son 4 senedir devam eden sektör liderliğimizi devam ettirip ülkemize girdi sağlamak adına yurtdışına ihracatımızı artırmak istiyoruz. BAUMERK olarak yurtdışında 80 ülkeye ihracat yaparak önemli bir noktaya gelmiş ve sürekli yeni pazarlar eklemek için  çalışmalar yapmaktadır.