Hazırlıklarının devam ettiği Asansör İstanbul 2021 Fuarı hakkındaki sorularımızı, TARSUS TURKEY Fuarlar Direktörü Seda Bozkurt cevapladı.

Tarsus Turkey’in çalışmaları hakkında kısa bilgi verir misiniz?

Tarsus Turkey olarak, Tarsus Group bünyesinde ülkemizde fuarcılık sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Tarsus Group, 1998 yılından bu tarafa geniş bir sektör ve coğrafyada çok sayıda lider markanın sahibi olan küresel bir fuarcılık şirketi. Türkiye pazarına 2011 yılında girdi. Tarsus Turkey olarak 2018’de faaliyete başlayan şirket 6 farklı sektörde toplam 7 farklı pazar lideri B2B fuara sahiptir. Tarsus Turkey, şu anda ülkemizde Zuchex, Asansör İstanbul, SIGN İstanbul, Host İstanbul, The Flower and Plant Show Gess Türkiye ve Komatek fuarlarını düzenlemektedir. 

Asansör İstanbul 2021 Fuarı hakkında bilgi verir misiniz? Fuara katılacak firma, ziyaretçi profili hakkında bilgi verir misiniz?

Asansör İstanbul, Türkiye’nin lider firmaları ile küresel asansör markalarını iki yılda bir Tüyap Beylikdüzü’nde buluşturuyor. Son olarak 2019 yılında düzenlenen fuarımızın 17. buluşmasını ise, 25-28 Mart tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştireceğiz. AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteğiyle gerçekleştirdiğimiz ve şu anda sektöründe dünyanın en büyük üç fuarından birisi konumunda olan Asansör İstanbul, metrekare ve salon bazında tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşmış durumda. Toplam 8 salonda birden düzenlenecek olan Asansör İstanbul 2021, asansöre dair tüm ürün, makine, malzeme, ekipman ve teknolojilere ev sahipliği yapacak. Asansör İstanbul, müteahhitlik ve inşaat firmaları, kooperatifler, apartman yöneticileri, bina sahipleri, asansör kullanıcıları, proje, mimarlık, mühendislik ve danışmanlık firmaları, belgelendirme kuruluşları, asansör montaj, taahhüt ve bakım firmaları, asansör aksam üreticileri, asansör aksam tedarikçileri başta olmak üzere geniş bir ziyaretçi kitlesine sahip bulunuyor. Fuarda; çok katlı binalardan 2-3 katlı villalara kadar her konut tipine uygun alternatifler, hastane asansörleri, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılar, oto asansörleri, yük ve servis asansörleri, engelli asansörleri gibi farklı tipte asansör çözümleri ile birlikte makine ve motor sistemlerinden kumanda sistemlerine, sinyalizasyondan elektronik sistemlere, kabin ve karkaslara, kat & kabin kapılarından raylara, askı halatlarından işaret ve etiketlemeye, yürüyen merdiven ve yollardan tamamlayıcı ekipmanlara kadar binlerce ürün bir arada sergilenecek. Ayrıca virüs bulaşma riskini en aza indirmeye yardımcı temassız çağrı sistemiyle çalışan asansörler, bakteri ve mikrop oluşumunu engelleyen çözümler, kendi kendini temizleyen kabinler, buton yerine hologram teknolojilerine sahip asansörler gibi yeni teknolojiler de Asansör İstanbul 2021 ziyaretçileriyle buluşacak.