Zeray A.Ş. kalite ve titizliğiyle projelendirilip geliştirilen Zeray Country Bahçecik’te doğayla iç içe yaşayacağınız müstakil yapısında, size özel peyzaj tasarımlı, yaklaşık 1 dönümlük yemyeşil bahçenizde, sevdiklerinizle birlikte en güzel zamanlarınızı geçireceksiniz. Zeray Country Bahçecik, şehirden kopmadan doğayla iç içe yaşayabileceğiniz muhteşem lokasyonu, üstün tasarım ve malzeme niteliği ile hayallerin ötesinde lüks, prestij ve konfor anlayışı sunuyor. Son yılların en trend akımı olan, luxury modern tarzdan ilham alarak tasarlanan Zeray Country Bahçecik; sütunlu yapısı, geniş verandası, girişinde sizi karşılayan 7,50 metre yüksekliğindeki muazzam galeri boşluğu ve göz alıcı merdivenleri ile ilk görüşte büyük heyecan uyandıran eşsiz bir karaktere sahip. Zeray Country Bahçecik, hayalleri ve sınırları zorlayan mimarisinde 3 katlı yapısı, geniş alanlı 8+1 oda sayısı, iç donanımlarında yer alan kapalı yüzme havuzu, fitness alanı, türk hamamı, saunası, sinema odası, dış donanımlarında yer alan geniş bahçe alanı, bioethanol açık alan şöminesi, barbekü alanı ve 2 araçlık özel kapalı otoparkı ile bir çok eklentiyi barındırarak 12 seçkin aileye konforlu ve huzurlu bir yuva olacak. Zeray Country Bahçecik Proje Müdürü Gonca Yaman ile gayrimenkul sektörünün gündemini, Zeray A.Ş.'nin 2022 yılı planlarını ve Zeray Country Bahçecik projesinin detaylarını konuştuk.

Zeray'ın 2022 gündemi hakkında bilgi verir misiniz? Zeray Country Bahçecik projesi nasıl doğdu?

Zeray olarak bizler hayalleri somut hale getirmenin ötesinde her seferinde fark yaratarak mutlu yaşam şekillerini kendimize hedef olarak belirliyor ve bu yönde ilerliyoruz. Bugüne kadar ortaya çıkardığımız tüm projelerimizde kaliteyi alışkanlık haline getirerek bu projemizde seçkin müşterilere hitap etmiş bulunmaktayız. Kocaeli başta olmak üzere Ankara ve diğer tüm illerimizde bu başarının takipçisi olan ve bu başarı içerisinde bizler ile birlikte yer alan tüm müşterilerimizin daha iyi şartlarda yaşama arzuları için çalışmaya devam ediyoruz. Country Bahçecik projemizde; bu kalitenin daha özgür alanlarda sürdürülebilir olması için hissettiğimiz kararlılık ile ortaya koyduğumuz bir amaç, müşterilerimiz için bir yaşam alanıdır. Sahip olduğu tavan yüksekliği, evinize giriş yaptığınız anda duyacağınız rahatlık hissi, 1000 m²'lik alan içerisinde kuracağınız tüm hayaller için projemiz hazırdır.

Zeray Country Bahçecik projesi inşaatında hangi aşamadasınız? Konumu nedir?  Yeşili, doğayı ve konforu projenizde nasıl harmanladınız?

2021 yılı Eylül ayında başlayan ve 12 adet olmak üzere projemiz içerisinde yer alan malikânelerimizin inşaası hızla devam etmektedir. 15 Mart 2022 tarihi itibariyle projemizin imalat ilerlemesi yüzde 44 seviyelerinde olup, projemizi yıl sonu itibariyle teslime hazır hale getirmek hedefimizdir. Country Bahçecik projemiz Kocaeli ili Başiskele ilçesinde Bahçecik mevkiinde yer almaktadır. Müstakil yaşamın ağırlıklı olduğu ve gelişime en açık lokasyona Country projemiz artı değer katarak bölgenin nabzını tutmaktadır. Lokasyonda yemyeşil orman atmosferi ön cephesinde denizin huzur verici maviliklerine eşlik eden konumu ile muhteşem yaşam alanına sahiptir. Her villaya ait özel peyzaj tasarımı ve geniş bahçelerinde sevdikleri ile güzel anlar yaşayabilecekleri konfor alanları sunulmuştur.

ADERAN GLOBAL'DEN YENİ PROJE: "ARASTA" ADERAN GLOBAL'DEN YENİ PROJE: "ARASTA"

Pandeminin de ivmelendirdiği yeni normalin ihtiyaçları neler? Projede hangi mimari yönler ve ayrıntılar öne çıkıyor? Projenin özellikleri, sosyal olanakları ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıklar neler olacak?

Açık ve geniş alanlara artan ihtiyaç, izole yaşama verilen önem ve sosyal donatı alanlarında daha bireysel hissetme ihtiyacı ortaya çıkan en önemli verilerdir. Saray tipi sütunların ev sahipliği yaptığı 3 katlı yapısı 8+1 oda sayısı ile her bir malikanenin 1000 m²'ye varan bahçe kullanım alanlarına yer verilmiştir. Her bir malikanenin kendisine ait açık ve kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, kapalı spor alanı, 2 araçlık özel kapalı garaj, bioethanol açık alan şöminesi, özel tasarlanmış çardak ve barbekü alanı detayları projemizde öne çıkan en önemli ayrıntılardır. Gerek küresel, gerek iç pazarda nitelikli konut arz talebi artışından kaynaklı inşaat maliyetleri yüzde 100'ün üzerinde artmış durumdadır. Maliyetlerdeki bu artış nedeniyle bugün projemize yatırım yapan herkes gelecek aylara kıyasla çok daha uygun fiyata sahip olmuş olacaktır. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm gelişmelerden sonra nitelikli konut yatırımı en güvenli limandır. Bu durum projemize duyulan talebi arttıran en önemli faktörlerden biridir.

Projenin çevreye duyarlı, estetik, konforlu ve aynı zamanda güvenli bir yapı olması adına yapı malzemeleri seçimi vb. hangi kriterler öne çıkıyor?

Zeray olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 40’ı aşkın projemizde önceliğimiz, çevreye duyarlı, yüksek kaliteli, konforlu ve güvenli yapılar üretmektir. Bu kapsamda, doğal çevreye ve şehrin dokusuna uyumlu, sürdürülebilir, bulunduğu bölgeyi geliştirmeye odaklı, çağdaşlığı ve konforu gözeten projeler üretiyoruz. Marka değerimizi öne çıkaran, bulunduğu çevreyle uyumlu, özgün ve estetik mimarisi ile fark yaratan uluslararası ölçekte ve nitelikte projeler üretmekteyiz. Zeray Country Bahçecik projemizi en yeni teknoloji ve donatılar ile destekleyerek bir malikâne konsepti oluşturduk.. İlave olarak bulunduğu lokasyon itibari ile hem doğa/orman manzaralı, hem deniz manzaralı olması projemize değer katmaktadır. İnşaat teknolojisinin getirdiği tüm olanakları değerlendirerek güvenli yapılar inşa ediyoruz. Yapılarımızda son deprem yönetmeliği ve ilgili mevzuat dikkate alınarak statik projeler hazırlanmaktadır. Zeray Country Bahçecik projemizde, yapı malzemesi olarak yüksek mukavemetli, korozyona mukavim ve uzun tasarım ömürlü, nitelikli beton malzeme ve ilgili standartlara tam uyumlu S420a sismik betonarme demiri gerektiği biçimde ve yerlerde projesine uygun olarak kullanılacaktır. Yapılar, süneklik düzeyi yüksek konvansiyonel betonarme çerçeveler ve poligon kolon düzeninin birlikte kullanıldığı son deprem yönetmeliğine ve TSE standartlarına uygun olarak radye temel sistemi ile inşa edilmektedir.

Binanın betonarme yapısında C30-C40 beton sınıfları kullanılmaktadır. Duvar malzemesi olarak, ısı yönetmeliklerinin koşullarını sağlayan gazbeton malzemesi kullanılmaktadır. Dış cephelerimizin klasik yapıda olması esası dikkate alınarak GFRC (glass fiber reinforced concrete) cam elyafı ile takviye edilmiş taş yünü yalıtımlı prekast elemanlar kullanılacaktır. Çatı imalatlarımızda çelik konstrüksiyon karkas üzerine OSB, nem dengeleyici ve 0,70 mm kalınlığında metal sac kenet sistem örtü olarak kullanılacaktır. Isı ve ses yalıtım malzemesi olarak da doğa dostu taş yünü malzemesi kullanılacaktır. İç mekânlarımızda, aydınlatma armatürlerimizde tasarruflu led armatürler, gömme rezervuar, banyo ve mutfak bataryalarında ise kaliteli birinci sınıf su tasarruflu marka ve modeller tercih etmekteyiz. İç mekânlarda her mekân için özel olarak tasarlanmış karolaj çalışması yapılmıştır. Islak hacim duvarlarında ve ortak alan zemin kaplamalarımızda bu özel tasarıma uygun olarak mermer kullanılacaktır. Oda zeminlerinde mermer ile uyumlu masif parke kullanılacaktır. Salon ve ortak mahallerin duvarlarında masif kaplama uygulanacaktır. Tavanlarda proje için özel tasarlanmış metal ve alçıpan asma tavan imalatları ve alçı kartonpiyer uygulamaları yapılacaktır. Malzeme seçimlerimizi yaparken doğa dostu, uzun ömürlü, kaliteli, konfor özellikleri üstün ve estetik ürünler olması öncelikli tercihimizdir.

Proje, yeni hangi teknolojileriyle öne çıkıyor? Bunları nasıl lanse ediyorsunuz?

Zeray Country Bahçecik projemizde akıllı ev teknolojisi tercih edilmiştir. Bu sistem sayesinde ev sahiplerinin cep telefonları ve/veya tabletlerine yüklenecek programlar ile evlerinin güvenliğini, enerji verimliliğini ve konforunu kontrol edebileceklerdir. Ultraviyole ışınlarına dayanımlı, düşük emisyonlu Low-e özelliğinde güneş ışınlarından muhafaza eden reflekte özellikli ve ısıyı daha verimli kullanmamızı sağlayan cephe doğrama sistemleri kullanılacaktır. Pencere ve kapı doğramalarında iklim kontrollü çift cam ve ısı yalıtımlı doğramalar kullanılacaktır. Country Bahçecik projemizde iç ve dış cephelerdeki özel tasarımlar ile diğer projelere üstünlük sağlayan özellikler öne çıkmaktadır.