Yüzme havuzları, günümüzde spor komplekslerinin yanı sıra konut projelerin de vazgeçilmezi. Son yıllarda talebin her geçen gün arttığı yüzme havuzlarında periyodik bakım hizmetlerinin gerçekleştirilmesi hayati önem sahip. Havuz ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren Nur Pool, sektördeki tecrübesi ve kalitesiyle öne çıkıyor. Kullanıcıların sağlıklı bir ortamda yüzebilmesi için yüzme havuzlarında hijyene önem verilmesi gerektiğini belirten firma yetkilisi Emre Yılmaz, havuz yapımının ayrı bir çalışma disiplini ve tecrübesi gerektirdiğinin altını çiziyor. 

Projelerde havuzların müteahhitler tarafından değil de uzman isimler tarafından yapılması gerekildiğini önemle belirten Yılmaz, havuzda kullanılacak malzemelerin hangi marka olacağını ve nerede kullanılacağına yönelik teminat alınması gerekildiğini vurguluyor. Yılmaz, “İnsanlar kullanacakları havuzun sağlıklı olup olmadığını sorgulamalı… Ne yazık ki standartlara uymayan malzemeler ya da kimyasallar kullanılıyor. Kullanılan bu malzemelerin ruhsatlı olup olmadığı denetlenebilir.” Diyor. 
Havuzlarda en önemli konunun filtrasyon sistemi olduğunu vurgulayan Yılmaz, bunu şu şekilde açıklıyor: “Çünkü insan sağlığını yakından ilgilendiriyor. Bir havuzun lambası iyi olmasa da olabilir; ancak filtrasyon sisteminin kalitesi ve işlevi her şeyden önemli. Bunu sağlayabilmek için kaliteden taviz verilmemesi gerek. Örneğin pompanın kaliteli seçilmesi şart. Havuzun tüm kalemlerinde öncelikli kriter kalite olmalıdır.”

Firmalarının temelinin 1997 yılında İstanbul’da yüzme havuzu kalıbı üretimi yapmak üzere kurulan Nur Kalıp firmasına dayandığını ifade eden Yılmaz, 2000 yılında yüzme havuzu malzemeleri üretimine de başlayan firmalarının zaman içerisinde ürün grubunu daha fazla genişlettiğini açıklıyor. Bugün itibariyle 200 üzerindeki yüzme havuzu ekipmanlarının bulunduğunu açıklayan Yılmaz; havuz pompa çeşitleri, havuz kum filtreleri, filtre yedek malzemeleri, havuz merdivenleri, havuz içi ve kenar ekipmanları, havuz için aydınlatma ekipmanları, dezenfeksiyon ekipmanları, havuz tutamakları, seramik ve cam mozaikler, havuz kimyasalları, olimpik havuz ekipmanları, süz havuz malzemeleri, sauna ve buhar malzemeleri, PVC/vana/boru ek parçaları ve hazır havuz sistemleriyle müşterilerine hizmet verdiklerini sözlerine ekliyor.