Türkiye’nin enerji ihtiyacı, petrol ve doğalgaz gibi birincil enerji kaynaklarıyla karşılanıyor. Bu enerji kaynaklarında ise ciddi anlamda dışa bağımlılık yaşanıyor. Tüketilen enerjinin önemli bir bölümü, ısınma, aydınlatma ve günlük faaliyetler için gerekli olan elektrikli cihazların çalıştırılması amacıyla kullanılıyor. Enerji verimliliğinin artırılmasıyla ekonomi üzerindeki ağır bir yük olan enerji kaynaklarındaki dışa bağımlılığının azaltılabileceğine dikkat çeken Hager Group, hayata geçirdiği projelerle kullanıcıların konforundan ve normal çalışma şartlarından ödün vermeden en yüksek şekilde enerji verimliliği için farklı çözümler sunuyor. 

HAGER KNX İLE KONTROL ELİNİZDE 

Otel çözümleri için kullanılan ‘Hager KNX’ ürünü, odaları boş iken belirli sıcaklıklarda tutuluyor. Bu sıcaklık, set değerleri enerji tasarruf için belirlenen normlardaki hesaplanmış değerler. Bu kontrol yalnızca klima gibi iklimlendirme cihazları ile sağlanmıyor. Örneğin kış için güneş gören cephelerdeki odalar güneş ışınları ile ısınıyor. Bunu çatıya yerleştirilen ve GPS özelliği bulunan ‘Hager KNX’ hava istasyonu ile güneşin konumu açısı gibi parametreler de otomatik olarak hesaplanıyor ve buna göre de perdeler kontrol edilebiliyor. 

İKLİMLENDİRMEYİ OTOMATİK OLARAK KAPATIYOR 

Cihaz içerindeki parametreler ise birkaç dakikada yapılacak düzenlemelerle otomatik olarak hesaplanıyor. Oda pencereleri açıldığı anda ‘B.IQ Akıllı termostatlı anahtar’ iklimlendirmeyi otomatik olarak kapatıyor. Kışın pencerenin uzun süreli açık kalması halinde sistem otomatik olarak teknik servisi bilgilendiriyor ve durumun devam etmesi halinde oda sıcaklığının belirlenen sıcaklığın altına düşmesinden kaynaklı mobilya veya elektronik cihazların zarar görmemesi için koruma modu aktif hale getiriliyor. Kısacası oda sıcaklığının kritik seviyelerine karşı kışın ısıtma yazın ise soğutma yaparak koruma sağlanıyor.