Temelleri yaklaşık 15 yıl önce atılan Güneş İskele, sektörün tecrübeli isimleri arasında yer alıyor. İnşaat sektörüne iskele üretim, satış ve kiralama hizmeti veren firma, inşaatın farklı çalışma alanlarına çözüm sunacak geniş bir ürün gamına sahip. Güneş İskele’nin çalışmaları hakkında sorularımızı cevaplayan Satış Pazarlama Sorumlusu Ersan Bektaş galvanizli güvenlikli iskele, güvenlikli iskele sistemi, H tipi cephe iskelesi, teleskobik dikme direkler, masa tipi (pano) kalıp iskelesi, mobil iskele (Tekerlekli yürür iskele), kenar koruma sistemi ve iskele ve kalıp aksesuarları ile hizmet verdiklerini açıklıyor. Firmalarının parça bazında yaklaşık 300 imalatı bulunduğunu, ağırlıklı olarak kiralama faaliyeti yaptıklarını dile getiren Bektaş, “Güneş İskele olarak müşterilerimizin hizmetine sunduğumuz galvanizli güvenlikli iskele sistemlerimiz, TS-EN 12810 VE 12811 Normlarına Uygun Galvanizli Güvenlikli İskele olarak imal ediliyor. İskele sistemlerinin kalitesi ve standartlara uygunluğu kadar, iskele sistemini kuracak olan personelin tecrübeli ve de yüksekte çalışabilme gibi birtakım yeterlilik belgelerine sahip olması gerek. Gerek iskele sistemlerinin gerekse de kurulan iskelenin standartlara uygun olup olmadığı sorumlu kurumlar tarafından denetlenmeli. İnsan sağlığı her şeyden çok daha önemli. Olası bir kazanın telafisi söz konusu değil, bu nedenle tüm denetimlerin gerçekleştirilmesi mühim!” dedi.

PRESTİJLİ PROJELERİN ÇÖZÜM ORTAĞI

Bugüne kadar birçok önemli projede iskele sistemlerinin tercih edildiğini belirten Bektaş, “Silivri Çifttaş 3. Etap projesi, Gül İnşaat’ın projeleri, Bakırcı Yapı’nın projeleri, Maslak 1453, Vadi İstanbul 2, GÖL Panorama, Tokat Turhal Emniyet Müdürlüğü, Tahincioğlu Nida Park, Emaar Square, Halkalı Meydan projeleri çözüm sunduğumuz projeler arasında yer alıyor. Şu anda Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yeni kampüs projesinde10 bin metrekare alanında dış cephede kullanılmak üzere Galvanizli güvenlikli iskele sistemlerimizle yer alıyoruz. Atlas Üniversitesi’nin iç cephe işlerinde iskele sistemlerimiz kullanılıyor. Eroğlu Grup’un Halkalı TOKi projesinin dış cephe çalışmalarında da galvanizli güvenlikli iskele sistemlerimiz kullanılıyor.” Dedi. 

Mobil İskele (Tekerlekli Yürür İskele) sistemlerinin daha çok iç dekorasyon çalışmalarında kullanıldığını belirten Bektaş, mekan içerisinde istenilen yükseklik ve genişlikte platform oluşturularak özellikle tavan, asma tavan gibi yüzeylerde aydınlatma, boya, kaplama vs. işlerde iş iskelesi olarak kullanıldığını açıklıyor. Bektaş, şunları söylüyor: “İskele dikmeleri 48x3 mm, yan korumalar 34x2,5 mm çapraz bağlantı kolları 27x2,5 mm TSE belgeli sanayi borusundan imal edilmiş olup ürünler isteğe bağlı boyalı veya sıcak daldırma galvanizdir. İstenildiği yere ve yöne kolay şekilde hareket ettirilebilme özelliği ile kullanıcısına çalışma sırasında pratiklik kazandırıyor. Ayrıca mobil iskele sistemleri stoklama durumunda fazla yer kaplamıyor.”

Yapıların dış cephesinde gerçekleştirilen yalıtım, boya, cephe kaplama gibi işlemlerin yapımında iskele sistemlerinin rolüne dikkat çeken Bektaş;  aynı zamanda iç dekorasyon işlerinde ve gemilerde iskele sistemlerinin kullanıldığını açıklıyor. Türk müteahhitlerinin yurt dışında önemli işlere imza attığını, Güneş İskele olarak bu pazarda da yer almak istediklerini açıklayan Bektaş, sözlerini şu şekilde tamamlıyor: “Bu iş alanları iskele kalıp sektörünün iş payı alabilmesinde önemli. Faiz oranlarının düşmesiyle birlikte 2020 yılında inşaat sektörünün daha hareketleneceğini öngörüyoruz. Güneş İskele, ürün ve hizmet kalitesiyle sektöre değer katan bir firma. Firmamız 150 bin metrekare iskele stokuna ulaşmış bulunuyor. Ayrıca kalıp altı iskele sistemlerinde ise yaklaşık 100 bin metrekareye ulaştık. Bu rakamlar her geçen gün artıyor. Pazarda yaşanan daralma sebebiyle iskele kiralama fiyatlarında gerileme yaşandı. İnşaat sektöründe daralma yaşandığı bir zamanda iskele kiralama miktarında bir önceki rakamın üzerine çıkarak önemli bir başarıya ulaştık. Bu başarımızı arttırarak ülke ekonomisine ve müşterilerimize fayda sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz. “