CDA Asansör’ün başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? 

CDA Asansör, 2017 yılından bu yana yapıların değerinin artmasında önemli bir etken olan asansör ve yürüyen merdiven-bant sistemlerinin satışını, montajını ve servis hizmetini gerçekleştirmektedir. 2017 yılında ufak bir atölyeyle başladığımız serüvenimiz, bugün tüm İstanbul çapında ve komşu illerde rağbet gören saygın bir markaya dönüşmüştür. Yaptığımız ihracat hacmi ile de ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek bizi ayrıca onurlandırmaktadır. Tüm teknik servis desteğimizi TS-EN-13015+A1 standardıyla gerçekleştirerek, bu sorumluluk bilinciyle hep birlikte ”Geleceği bekleyen değil, karşılayan olmaya” devam edeceğiz.

Türkiye’de asansör kazaları ne yazık ki sıklıkla gerçekleşiyor. Bu kazaların önüne geçebilmek adına neler yapılmalı? Mevcut yönetmelikleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Asansör kazalarının oluşum nedenleri ve alınması gerekilen önlemler hakkında şunları söyleyebiliriz: Avan proje ve uygulama tasarım aşamasından imalatına, imalatından bakım aşamasına, bakımından periyodik kontrol aşamasına kadar kontrol edilmelidir. Kanun, tüzük, yönetmelik ve standartlara uygun olarak asansörün üretimi yapılmalıdır. Standartlara uyulmadığı takdirde asansör kazalarının oluşması kaçınılmazdır. Kazaların oluşum nedenleri aşağıdaki kaza döngüsünde; Asansörler ilgili yasal mevzuatların uygulanmaması ve denetim eksikliği, asansör montajı sırasında standart dışı malzeme kullanılması, asansör monte edenin yetkin olmaması ve iş güvenliği kurallarına uymaması, asansör aylık bakımlarının yetersiz kişiler tarafından ve uygun yapılmaması, asansörün yıllık kontrollerinin yetkili kurumlara yaptırılmaması durumunda gerçekleşmektedir. Bu Yönetmeliğin amacı; insanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin insan can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere işletme, bakım, periyodik kontrol, mevcut asansörlerin iyileştirilmesi, denetim, garanti ve satış sonrası hizmet şartları ile uyulması gereken kuralları belirlemektir. Bakanlık tarafından alınmasını kapsar ve bu yönetmelik sayesinde ülkemizde asansör kazalarından doğabilecek ölüm ve yaralama sayıları  bir hayli azalma görülmüştür .