Ankara merkezli Gürbağ Grup’un bünyesinde faaliyet gösteren Gürbağ Prefabrik, 1997 yılında Şanlıurfa’daki tesisleri ile faaliyetine başlayarak 55 bin metrekarelik bir arazi üzerinde 16 bin metrekarelik kapalı alanda prefabrik yapı elemanları üretimi gerçekleştiriyor. 

Yıllık üretim kapasitesi 100 bin m3 olan Gürbağ Prefabrik, şu ana kadar yapılan iş hacmi 3.500.000 metrekare kapalı alana ulaştı. Kongre merkezleri, alışveriş merkezleri, stadyum ve kapalı spor salonu kompleksleri, depolar, antrepolar ve büyük ölçekli sanayi yapılarına imza atan marka, Şanlıurfa’daki tesislerinde deneyimli teknik kadrosu, güçlü makine parkı ve ekipmanlarıyla Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki yatırımcılara hizmet veriyor. Üretimde en uygun malzeme ve tekniklerin uygulanmasını prensip edinen ve kalite üretmeyi hedefleyen Gürbağ Prefabrik’in Türkiye Prefabrik Birliği  üyesi  olduğunu TSE K 118, İSO 9001:2015, TS EN 13225:2013, TS EN 206:2013  Belgelerine sahip olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban firmalarının öngermeli prefabrik karkas elemanları, izolasyonlu ve izolasyonsuz prefabrik cephe panelleri, öngermeli köprü kirişleri, alt yapı ve peyzaj elemanları, emniyet bariyerleri, güvenlik elemanları üretimi konusunda hizmet verdiğini belirtiyor. 

Gürbağ Prefabrik olarak üretici bir firma olmalarının yanı sıra aynı zamanda bir mühendislik firması olduklarını hatırlatan Bağıban, müşterilerinin yatırım projelerini, deneyimli teknik kadrolarıyla değişen yasalar ve yönetmelikleri göz önünde bulundurarak bunlara uygun kaliteli, güvenli ve ekonomik mühendislik yapıları inşa ettiklerini açıklıyor.  

Çözüm ortağı olarak içinde bulundukları projelere örnek veren Bağıban, “Toplu Konut İdaresi tarafından ihaleleri yapılan Gaziantep, Diyarbakır, Hatay ve Batman illerimize yapılan stadyumların tribünleri prefabrik üretim tasarlanmış olup Gürbağ Prefabrik olarak firmamız tarafından yapılmıştır. Bunun dışında güvenlik yapıları kapsamında Şırnak ili Cizre ilçesinde yapılan Kabul Toplanma Merkezi, Diyarbakır ve Mardin bölgelerinde yapılan Karakol Binaları silahlı atış testlerinden başarıyla geçerek tamamladığımız yapılar olarak bahsedebiliriz.” diyor. Mardin Mazıdağı ve Adıyaman Çelikhan bölgelerinde büyük çapta yatırım yapan ETİ BAKIR A.Ş.’nin bünyelerindeki prefabrik yapıların tamamını Gürbağ Prefabrik’in yaptığıı ifade eden Bağıban, “Bu yatırımlardaki projelere birer örnek verecek olursak Mardin Mazıdağı’ndaki Gübre Fabrikası bünyesinde Amonyum Sülfat ve Gübre Depoları binalarını 50 mt açıklığında 1 ton/mt konveyör yüklü  üç noktadan mafsallı olarak, Adıyaman Çelikhan’daki Bakır işletmesi bünyesindeki Flotasyon Binasını ise  37 mt açıklığında 23 mt yüksekliğinde 30 tonluk vinç kirişi olacak şekilde  projelerini ve uygulamalarını  yaparak prefabrik sektöründe  özel yapılar olarak nitelendirilebilecek, Gürbağ Prefabrik tarafından yapılan mühendislik yapılarına örnek olarak söyleyebiliriz.” diyor. 

"HEDEFİMİZ TEKNOLOJİK VE GÜVENLİ YAPILAR İNŞA ETMEK"

Prefabrik yapılar yanında konvansiyonel imalatlarda da bölgenin lider kuruluşlarından biri olduklarını vurgulayan Bağıban, “Gürbağ Prefabrik’in temel hedefi teknolojik, güvenli, kaliteli ve ekonomik yapılar inşa etmektir. Üretimdeki hedefi müşterileri için en sağlam, en ekonomik, en güvenli ve en kısa sürede yapılar inşa etmek olan Gürbağ Prefabrik; çevreye saygılı, çevre bilinci gelişmiş, küresel kaynakları koruyan, yasalar ve yönetmeliklere uygun çalışan ve bunları mevcut sistemlerine entegre etmiş bir kuruluştur. Üretimde en uygun malzeme ve tekniklerin uygulanmasını ve kaliteyi sürekli iyileştirmeyi prensip edinen Gürbağ Prefabrik, başarısının temelini çalışma arkadaşlarının daha fazla sorumluluk üstlenmesi ve etkin katılımını sağlayarak oluşturmaktadır. Gürbağ Prefabrik daha iyi hizmet verebilmek için araştırmaya, geliştirmeye, yeni teknolojileri kullanmaya ve yeni yatırımlara devam edecektir.” şeklinde konuşuyor.