1973’ten beri yeniliğe ve teknolojik büyümeye önem vererek yatırımlarına devam eden Gür Metal Kasa’nın bu bakış açısı, ürün ve hizmet kalitesine de yansıyor. Yeni fabrikasına taşınan firmanın çalışmalarını, firma sahibi Selim Hakan Güler ile konuştuk.

Gür Metal Kasa yakın zamanda yeni fabrikasına taşındı. Bu yatırımınız ile kapasiteniz ne kadar artış gösterdi? Firmanızın başarısını ve ürün gamını anlatır mısınız?

Gür Metal olarak 1973’ten beri yeniliğe ve teknolojik büyümeye önem vererek yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yeni fabrikamıza taşınmamız ile birlikte makine parkımızı geliştirip personel istihdamında artış sağlamamız, kapasitemizde de artışlara sebep oldu. Önceki fabrikaya göre şu anda yüzde 25 kapasite artışımız gerçekleşti. İş ve fabrika süreçlerini tekrar düzenleyerek, çalışarak bu artışın yüzde 50 seviyelere gelmesini bekliyoruz. Kısa ve orta vadede yeni yatırımlarla ve istihdamlarla beraber bu oran daha da artış gösterecektir. Gür Metal olarak şu anda sac kapı kasası, yangın kapısı, şaft kapağı ve çok amaçlı sac kapı üretimi yapmaktayız. Bunun yanı sıra proje bazlı çalışan firmamız, özel imalat işleri de yapmaktadır. Firmamız yenilikçi çizgisi ışığında sürekli Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır. Şu anda üzerinde çalıştığımız birkaç ürün grubu var. 

Sac kapı kasalarınız ilk göz ağrınız. Biraz bahseder misiniz?

Sac kapı kasalarımız projeye bağlı birçok detayla üretilebilmektedir. Ana iskelet sistemi olarak iki çeşit kapı kasamız var. Bunlar ayarlı ve sabit kasa formunda olanlardır. Ayarlı kapı kasalarımız duvarı çift taraflı sıkacak şekilde üretilmektedir. Standartta 2.5-3 cm’e kadar ayar payı olan kasalarımızın fitil yatağında bulunan birleştirme ve köpük delikleri sayesinde montajı çok kolay yapılabilmektedir. Ayrıca herhangi bir inşaat kirliliği oluşturmamaktadır. Sabit kasalarımız duvar boşluğuna yerleştirilerek sabitlenecek şekilde üretilmektedir. Arkasına dökülecek olan dolgu malzemesini tutabilmesi için konumlandırılan bağlantı elemanları sayesinde sağlam ve dayanıklı bir yapı oluşturmaktadır. Sac kapı kasalarında kullandığımız menteşe sisteminin, sadece firmamız tarafından üretimi ve uygulaması yapılmaktadır. Ayarlanabilir menteşe sistemimiz diğer sistemlere göre daha sağlam olması ve ahşap kanatların montajında kolaylık sağlaması açısından geliştirilmiştir. Kasa üzerinde konumlandırılan kutu sistemi sayesinde, menteşe alyan anahtar ile kasaya tutturulmaktadır. Ayrıca ahşap kanat montajı sırasında ileri geri ayarı sayesinde kapının çalışması için gerekli hassas ayar yapılabilmektedir.

Yangın kapılarınızın özellikleri nelerdir? 

Yangın kapılarımız TSE tarafından test edilmiş, E120-EI60 ve E180-EI120 sınıflarında belgelendirilmiştir. Birçok projede 120 dk. yangına dayanıklı kapı istenmektedir. Biz de belgelerimiz sayesinde bu projelere çözüm sunabiliyoruz. Yangın kapılarımız standart veya proje ölçülerinde üretilebilmektedir. Yüksek teknolojili tam otomatik kesim büküm hatlarımızda hassas olarak üretilen parçalar, alanında uzman kadromuz tarafından birleştirilmektedir. Sac kapı kasası ve yangın kapısı bir bütün haline getirildikten sonra son teknoloji elektrostatik boya ünitemizde boyanarak paketleme işlemine geçmektedir. Ürünlerimiz kabarcıklı naylon ile boyasına zarar gelmeyecek şekilde paketlendikten sonra sevke hazır hale gelmektedir.

Çok amaçlı Sac kapıların kullanım alanı ve bu kapılarınızın özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Çok amaçlı sac kapılarımız yangın dayanımı gerektirmeyen mahallerde kullanılan sac kapılardır. Kullanım amacına göre kilit ve aksesuar grubu kullanılan kapılarımız otoparklar, sığınaklar, elektrik odaları, sistem odaları, trafo binaları, sinemalar, AVM’ler gibi yapılarda tercih edilmektedir. Isı ve ses izolasyonuna sahip olan kapılarımız, yangın kapısı ile aynı imalat süreçlerinden geçerek müşterilerimizin beğenisine sunulmaktadır.
Bir diğer önemli ürününüz şaft kapağı. Bu ürün hakkında bilgi verir misiniz?
Şaft kapaklarımız yangına dayanımlı ve dayanımsız olarak iki çeşitte üretilmektedir. Binalarda bulunan elektrik ve su tesisatının geçtiği şaft boşluğu olarak isimlendirilen mahallerde kullanılmaktadır. İsteğe bağlı olarak kilit sistemleri ve aksesuar grupları uygulanabilmektedir. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

1973’te başladığımız bu yolculukta birçok projeye imza attık. Başta Mesa İnşaat olmak üzere, Tepe İnşaat, Oyak İnşaat, Nurol İnşaat gibi büyük inşaat firmalarının lüks konut ve diğer projelerine sac kapı kasası çözümü sunduk. Ancak zaman içerisinde lüks yapılarda ahşap kasa tercih edilmesiyle beraber daha çok dayanıklılık gerektiren yapılara hizmet vermeye başladık. Bunlar okullar, hastaneler, resmi binalar, devlet daireleri, AVM’ler, askeri binalar, hapishaneler, havalimanları gibi yapılar. Son yıllarda yaptığımız projelerden bazıları; İstanbul Sarıyer Devlet Hastanesi, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Suriye’de devletimiz tarafından yapılan iki adet şehir hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Ankara ve çevre illeri ağırlıkta olmak üzere tüm Türkiye’de valiliklere bağlı okul inşaatları, MSB tarafından inşa edilen askeri binalar örnek olarak gösterilebilir.

Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Gür Metal, marka değerini ileriye taşımayı ve müşterilerine daha iyi hizmet vermeyi vizyon edinmiş bir firmadır. Bugüne kadar imalatını gerçekleştirdiği her üründe kaliteden taviz vermemiş ve onu rakiplerinden ayıran özelliği bu olmuştur. Bu nedenle bundan sonraki süreçte de yenilikçi ve teknolojik çizgimiz doğrultusunda kaliteden taviz vermeden müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımız devam edecektir. Türkiye pazarındaki marka bilinirliğimizi yurt dışında da sağlamak ve ihracat oranımızı artırmak için çalışmalarımız devam edecektir.